Лісівники Львівщини розповіли Міністру екології та природних ресурсів про використання сучасних технологій в лісовому господарстві

14.06.2019 року в рамках робочого візиту Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак спільно з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним та заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Іриною Гримак відвідали державне підприємство «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека та директор центру Федір Пелиньо ознайомили присутніх з технологією переробки та зберігання лісового насіння, вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою з використанням автоматизованої посівної лінії.

Проект з впровадження сучасного лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою зараз перебуває на завершальній стадії.  Річна продуктивність комплексу становить 3,5 млн сіянців з закритою кореневою системою. У перспективі з використанням наявних теплиць на підприємствах Львівського ОУЛМГ сумарна кількість вирощеного садивного матеріалу становитиме близько 10 млн сіянців із закритою та покращеною кореневою системою.

Присутні мали змогу побачити, як виглядають сіянці, яким вже майже 3 місяці і були висіяні та вирощені з використанням сучасних технологій в лісовому розсадництві. Зокрема, це основні лісоутворюючі породи, які ростуть в лісах Львівщини – дуб, бук, ялиця, сосна та інші.

Як зазначив Остап Семерак, Мінекології підтримує реалізацію зазначеного проекту, який є гарним прикладом співпраці органів влади, екологів та лісівників задля збереження та примноження українських лісів в умовах змін клімату.

Зазначимо, що Міністерством екології та природних ресурсів України виділено 18,4 млн грн на завершення проекту створення інноваційного лісового розсадника з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ