Комунікація з громадськістю має бути одним з пріоритетів роботи лісівників, – Володимир Бондар на Прикарпатті

Сьогодні, 10 червня, в Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар представив нового начальника, який був переведений на цю посаду з Чернівецького обласного управління.

«Віктор Анатолійович Сахнюк – людина молода, але професійна, вимоглива. Добре знає свою справу. Ви відчуєте, як легко і добре з ним працювати», – зауважив Володимир Бондар.

Віктор Сахнюк подякував усім присутнім за довіру і запевнив, що готовий до плідної праці. «Переконаний і впевнений, що разом з лісівниками області ми збережемо всі добрі лісівничі традиції Франківщини, а також забезпечимо ведення господарства області на належному рівні», – сказав новий керівник.

У вступному слові заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар звернув увагу нового керівництва на важливість роботи з громадськістю та громадськими об’єднаннями.

«Зараз громадськість дещо по-іншому бачить роботу лісівників, ніж бачить її професійне середовище. Проте комунікація потрібна і важлива. Зустрічі з громадами повинні бути постійними. Ми повинні звіряти свої годинники з тим, як бачить це громадськість, ми повинні доносити через ЗМІ позицію лісівників, розповідати про напрямки лісівничої роботи. Адже, на жаль, робота лісівників на Франківщині, яка є однією з найбільш лісистих областей, є дещо викривленою. Ця проблема надзвичайно гостра не тільки для певного регіону, а й для держави в цілому. Багато питань, які порушує громадськість, виникають через недостатню поінформованість або неналежну оцінку. З іншого боку, питання, які порушує громадськість, належно не оцінені лісівниками. Тому актуальні питання громадськості мають стати пріоритетами нашої роботи», – зауважив Володимир Бондар.

Також він зазначив, що великі сподівання лісова галузь покладає на науковців, які повинні допомагати в інформуванні населення. Пояснювати особливості роботи лісогосподарських підприємств.

Окрім того, назріла проблема щодо зменшення реалізації продукції лісогосподарських підприємств. «Проблема породжує проблему виплат заробітної плати працівникам лісгоспів. Багато наших підприємств відмовилися від преміювання наших працівників і на наступній колегії ми будемо обговорювати питання, як працюватимемо далі», – звернув увагу заступник Голови відомства.

Володимир Бондар також наголосив на необхідності співпраці з органами влади всіх рівнів. «Потрібно привертати їхню увагу на проблеми в галузі. Маємо переконати їх в необхідності відстоювати у Верховній Раді України інтереси лісової галузі та допомагати у розробці потрібної законодавчої бази», – сказав він.