Колегія Сумського ОУЛМГ розглянула квартальні підсумки господарсько-фінансової діяльності

Підсумкова у І кварталі поточного року колегія Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась у вівторок, 23 квітня. Головним питанням повістки денної стали підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств управління у І кварталі.

З доповіддю про це виступив заступник начальника управління Євген Фролов.

Він зазначив, що у звітному кварталі підприємства управління забезпечили виконання основних лісогосподарських заходів, державних гарантій з оплати праці, розрахунків з бюджетом по податках і платежах до державних цільових фондів.

Роботи зі створення лісових культур проведені на площі 365 га, створено 5 га захисних насаджень. На 5 га проведено догляди за лісовими культурами та на площі 431 га – доповнення лісових культур. Заготовлено 243,2 кг насіння лісових порід та підготовлено 281 га ґрунту.

Також всі лісгоспи виконали планові завдання по рубках, пов’язаних з веденням лісового господарства.

Заступник начальника наголосив, що за січень-березень цього року в лісах Державного лісового фонду управління лісових пожеж не виникало.

Активно діяла Державна лісова охорона. Загалом було проведено 674 рейдів з виявлення порушників правил лісового законодавства. За результатами яких 27 осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Аналізуючи мисливську діяльність підприємств Євген Фролов зазначив, що основним напрямком роботи лісгоспів по веденню мисливського господарства у цей період було проведення біотехнічних заходів з підгодівлі диких тварин. Всі ці заходи виконуються вчасно і якісно. Про що свідчать результати обліку мисливських тварин. Проведений у лютому цього року щорічний облік показав оптимальну видову чисельність основних видів мисливських тварин. Відтак нарахували кабана – 258 голів, козулі – 2323 голів, оленя благородного – 275 голів, оленя плямистого – 54 голови, лося – 83 голови та 52 голови зубрів.

Державною лісовою охороною та єгерською службою проведено 281 рейд по охороні державного мисливського фонду. На порушників правил полювання складено 55 протоколів.

Окрім цього, бригадами державних підприємств проводилась робота по знищенню в мисливських угіддях хижих тварин.

Спостерігалась позитивна динаміка і у лісопромисловій діяльності. Від усіх видів рубок було заготовлено 177,8 тис.м3 деревини, що на 22,2 тис.м3 менше, ніж за січень-березень 2018 року. Вихід лісоматеріалів круглих 72,3 % в загальній кількості заготовленої деревини при плані 65,5%. У цілому по управлінню планові показники по заготівлі лісоматеріалів круглих та цінних сортиментів виконані.

У власних цехах перероблено 42,6 тис.м3 деревини.

Всього від реалізації деревини і виробів з неї отримано 258,1 млн. грн. Найбільші темпи приросту реалізації продукції – 107 % зафіксовані у Роменському лісгоспі. На 5 % збільшив реалізацію Сумський лісгосп, більш як на 3% збільшилась реалізація у Тростянецькому та Конотопському підприємствах.

Продуктивність праці досягла рівня 98,3 тис. грн. Найбільш висока продуктивність праці у Краснопільському, Сумському та Тростянецькому лісгоспах.

Середньомісячна заробітна плата штатного працюючого склала 12,6 тис. грн. Три підприємства управління: Тростянецьке, Краснопільське та Сумське – мають рівень заробітної плати вищий за середньообласний.

На капітальні інвестиції підприємства спрямували 8,9 млн. грн.

Заслуговує на позитивну оцінку податкова політика сумських підприємств. Впродовж звітного періоду лісгоспи загалом сплатили до бюджетів усіх рівнів і Державних цільових фондів 116,3 млн. грн., перевищивши на 3,3 млн. грн. відповідний минулорічний показник. З розрахунку на кубометр заготовленої деревини сума податку склала 654 грн., ріст на 89 грн. до минулого року. З однієї гривні реалізованої продукції підприємства сплачують 45 % податків.

Відзначалось, що лісгоспами проводилась певна робота з популяризації лісової галузі області серед населення. В усіх 12 лісогосподарських підприємствах є власні веб-сайти, де систематично висвітлюються новини.

Підсумовуючи доповідь, начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець акцентував увагу на податковій політиці лісгоспів та наголосив на персональній відповідальності директорів за виконання заходів річного плану роботи підприємств.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ