ДП «Тростянецький лісгосп»: Охорона життя і праці кожного працівника та недопущення виробничого травматизму при виконанні комплексу лісокультурних та лісогосподарських робіт.

З настанням весни додається турбот у лісівників ДП «Тростянецький лісгосп», адже саме на весні належить виконати основний обсяг лісокультурних робіт. А плани на 2019 рік досить напружені. На весні потрібно створити лісові культури на площі 65 га, доповнити посадки минулих років на площі 180га, а також провести доповнення захисних насаджень на площі 35га, і це ще не все. Потрібно на протязі всього вегетаційного періоду доглядати за ними – проводити прополювання, освітлення, розпушування ґрунту. Крім цього великий обсяг робіт по вирощуванню садивного матеріалу для створення лісових насаджень та вирощування декоративних саджанців.

З цією метою лісгосп кожного року, на період сезонних робіт створює додаткові робочі місця. Цей рік також не став винятком. Адміністрацією лісгоспу спільно з Тростянецьким центром зайнятості була сформована група із 28 безробітних для виконання всього комплексу лісокультурних та лісогосподарських робіт. Всі ці працівники на протязі сезону, а це від шести до восьми місяців будуть отримувати офіційну заробітну плату і будуть соціально захищені.

Охорона життя і праці кожного працівника та недопущення виробничого травматизму – це основне з пріоритетних завдань лісогосподарського підприємства. Згідно «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» з групою були проведені навчання за напрямком. «Технологічні особливості вирощування лісових культур та догляд за ними» Програма навчань була розроблена ДНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» та узгоджена з ДП «Тростянецький лісгосп».

Заняття проходили в учбовому класі лісгоспу. В програмі навчання: Законодавство України про охорону праці:  вимоги безпеки під час виконання всього комплексу лісокультурних робіт, пожежна безпека, надання долікарської допомоги, порядок дії в надзвичайних ситуаціях та при ліквідації аварій.

Занятті проводили спеціалісти лісгоспу: інженер з охорони праці Кириленко В.Г,, інженер рекреаційного благоустрою Головченко С.О., інспектор відділу кадрів Нарожна І.С.. По закінченню навчання була проведена перевірка набутих знань.