Праця лісівника з давніх-давен була і залишається вкрай необхідною для суспільства, – Володимир Бондар на фестивалі “Пізнай ліс” у Вінниці

Сьогодні заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар взяв участь у фестивалі «Пізнай ліс» з нагоди 100-річчя утворення територіального органу управління лісами Вінницької області.

Він зазначив, що діяльність лісівників не окреслюється цією сотнею років з дня створення урядом УНР у Вінниці інституції Подільського губернського лісничого, як територіального органу управління лісами Подільської губернії та праобразу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Звичайно, праці лісівників набагато більше років. І це заслуговує на повагу та вдячність.

«Лісівникам Вінниччини особливо є чим пишатися у своїх досягнення. На жаль, не збереглися данні за сторічну історію… А от дані за останні 75 років показують, що на Вінниччині створено майже 175 тисяч гектарів лісів. У тому числі, уже за роки незалежності України у вашій області, вашими руками, створено більше 37 тисяч гектарів лісів. І це не просто статичні дані. Це титанічна повсякденна праця лісівників різних поколінь», – наголосив Володимир Бондар.

За словами заступника Голови Держлісагентства, високі виробничі показники Вінницького облуправління пов’язані з науково обґрунтованими підходами до лісогосподарської і лісокультурної справи. «Протягом багатьох років державні лісогосподарські підприємства вашого управління впроваджують у виробництво власні нові технології створення та вирощування лісових культур», – сказав він.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар вручив лісівникам Вінниччини відзнаки Державного агентства лісових ресурсів України.

Так, начальник Вінницького ОУЛМГ Анатолій Бондар нагороджений нагрудним знаком «За бездоганну службу в державній лісовій охороні», а також почесними грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Директор державного підприємства «Дашівське лісове господарство» Валентин Кавуненко та директор державного підприємства «Вінницьке лісове господарство» Віктор Попельнюк нагороджені почесними грамота Кабінету Міністрів України.

Лісничого Жмеринського лісництва державного підприємства «Жмеринське лісове господарство» Сергія Горбатюка та лісничого Тиврівського лісництва державного підприємства «Вінницьке лісове господарство» Михайла Рошака нагороджено нагрудними знаками «За бездоганну службу в державній лісовій охороні» Держлісагентства.

Начальника Відділу лісового господарства державного підприємства «Вінницьке лісове господарство» Олександра Дороша, завідувача Сектору мисливського господарства управління Вінницького ОУЛМГ Василя Мельника та головного лісничого державного підприємства «Могилів-Подільське лісове господарство» Олександра Хомича нагороджено нагрудними знаками «Відмінник лісового господарства України» Держлісагентства.

Першого заступника начальника Вінницького ОУЛМГ Віктора Діденка, головного економіста державного підприємства «Могилів-Подільське лісове господарство» Оксану Іщук, головного економіста державного підприємства «Вінницяліссервіс» Світлану Ковальову, головного інженера державного підприємства «Тульчинське лісомисливське господарство» Романа Макодзьобу, директора державного підприємства «Крижопільське лісове господарство»Володимира Цимбалюка, лісничого Басаличівського лісництва державного підприємства «Гайсинське лісове господарство» Андрія Швеця, директора державного підприємства «Вінницяліссервіс» Петра Юрченка нагороджено почесними грамотами Держлісагентства.

Лісорубу державного підприємства «Дашівське досвідне лісомисливське господарство» Андрію Бикову, лісничому Брацлавського лісництва державного підприємства «Тульчинське лісомисливське господарство» Михайлу Дану, майстру лісу Цибулівського лісомисливського лісництва державного підприємства «Бершадськелісове господарство» Петру Кравцю оголошено Подяку Голови Держлісагентства з врученням пам’ятного листа.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар подякував лісівникам та ветеранам лісової галузі Вінниччини за нелегку роботу. «Упевнений, що разом ми вистоїмо будь-які труднощі. Переконаний, що ваша праця буде гідно оцінена теперішніми та прийдешніми поколіннями», – наголосив заступник Голови Держлісагентства.

Зазначимо, що до 100-річчя утворення першого в області територіального органу управління лісами Вінниччини видано книгу «Лісове господарство Вінниччини: становлення і майбутнє». Автори видання А.О. Бондар, начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, С.Т. Вовк, керівник прес-служби Вінницького ОУЛМГ.