На Сумщині новорічні ялинки та сосни шукають свої домівки

Кампанія з продажу новорічних ялинок та сосен продовжеється. Лісогосподарські підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства реалізують новорічні деревця й наразі вже встигли продати 19,5 тис. шт. лісових красунь, це 42 % від взятих планових зобов’язань.

 

«Поки що новорічні деревця продаються оптовими партіями. Переважають сосни, вони менш примхливі до транспортування. Роздрібна торгівля набирає найбільшої активності в останню декаду грудня. Лідерство у продажу утримують північні підприємства. Середино-Будські лісівники реалізували 3 тис. новорічних деревець, за ними – Свеський лісгосп – близько 2,8 тисяч, майже 2,5 тисячі деревець реалізували у Глухівському лісгоспі та 2,2 тисячі – у Тростянецькому лісгоспі», – прокоментував хід реалізації лісового новорічного товару начальник відділу лісового господарства Сумського ОУЛМГ Анатолій Омельченко.

 

Середня реалізаційна ціна, яка наразі склалася на ялинковому ринку, – 50,1 грн. за метрову ялинку. Загальний дохід підприємств від реалізації досягає мільйона гривень.

 

Нагадаємо, ялинки від лісівників відзначаються спеціальною стрічкою з кодом, за яким можна легко перевірити її походження. Вирощують їх на спеціальних плантаціях. Середня реалізаційна ціна лісового новорічного товару у 2018 році складала 44,6 грн. Всього ж було продано близько 52 тис. шт. деревець.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ