Рейдові бригади Сумських лісгоспів активізували свою роботу

«Рейдові бригади лісгоспів проводять систематичну роботу по охороні лісових насаджень від незаконних порубів впродовж року, а у передноворічний період – активізують свою діяльність у рази», – про це повідомив заступник начальника відділу лісового господарства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Баня.

Всього на лісогосподарських підприємствах управління діє 76 рейдових бригад, у складі яких 244 чоловік. 222 з них – це представники державної лісової охорони, решта – представники правоохоронних органів, держекоінспекції та інших.

 

Найбільша кількість ялинкових охоронців у Лебединському лісгоспі: 13 бригад, у складі яких 40 чоловік. Вони ж лідирують і за кількістю проведених рейдів: 18 виїздів. Загалом лісгоспи області вже встигли зробити 87 рейдів.

«З проведених лісгоспами рейдів порушників лісового законодавства, поки що, не виявлено», – коментує Олександр Баня.

 

«У минулому році у передноворічний період рейдовими бригадами підприємств було виявлено 16 випадків незаконного порубу хвойних та накладено адміністративних штрафів на загальну суму 1394 грн. Шкода, заподіяна лісу, була обрахована у 5624 грн. Всі кошти були відшкодовані, відповідно до чинного законодавства», – продовжує фахівець.

 

Шановні відвідувачі лісу! Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства попереджає, що для охорони хвойних насаджень від незаконних порубів в усіх держлісгоспах області систематично працюють рейдові бригади. То ж, готуючись до Нового року, подбайте, щоб ніщо не затьмарило вашого свята!

 

На випадок виявлення вами випадків незаконного порубу хвойних, допоможіть лісу і нам, зателефонувавши на телефон «гарячої лінії» Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства по охороні хвойних насаджень (0542) 77 02 69 – Баня Олександр Васильович.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ