Рейдова бригада Тростянецького лісгоспу зупинила браконьєрів

Картинки по запросу картинка самец косули зимой

Невдало завершилось полювання для трьох молодиків з міста Тростянець. Рейдова бригад Тростянецького лісгоспу Сумського ОУЛМГ спіймала їх прямо таки «на гарячому».

Подія сталася у неділю, 25 листопада, близько 14.00 год.. Здійснюючи плановий виїзд по охороні лісових угідь лісгоспу, рейдова бригада підприємства виявила зловмисників.

«У ході проведення рейду, у кварталі 59 Нескучанського лісництва лісгоспу, не землях державного лісового фонду, які належать Гетьманському НПП ми почули постріли. Вирушили у тому напрямку й виявили групу браконьєрів з незаконно добутою дичиною самця косулі», – розповідає учасник об’їзду, мисливствознавець Тростянецького лісгоспу Олексій Шкурко.

Лісівники оперативно викликали поліцію, яка, не менш оперативно, прибула на місце події. Завдяки злагодженим діям лісової охорони та поліції зловмисників вдалося зупинити. Ними в’явились мешканці Тростянця 1992, 1993 та 1977 року народження. Полюючи у забороненому місці, горе-мисливці не представили лісівникам та правоохоронцям жодних документів, які б дозволяли їм тримати у руках мисливську зброю.

«Мисливських посвідчень та документів на зброю у них не було. Єдине, що вони мали – це посвідчення про членство в УТМР», – продовжує Олексій Шкурко.

Зброя та здобич була вилучена місці події. Подальшу ж долю самих порушників законодавства вирішуватимуть правоохоронні органи.

За інформацією прес-служби ДП «Тростянецьке ЛГ»