Лісовій галузі необхідні інвестиції, – Володимир Бондар

Сьогодні заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар взяв участь в інвестиційному бізнес-форум «Волинь-Інвест 2018», який відбувається у Луцьку.

«Подібні інвестиційні форуми сьогодні дуже потрібні. Адже ми бажаємо залучити інвестиції в галузь. Той досвід і робота, яку на форумі представили волинські лісівники – дуже різнобічна та цікава. Тож, сподіваємось на хороші результати в очікуванні інвестицій», – зазначив Володимир Бондар.

Він підкреслив, що в лісовій галузі є багато напрямків, в які можна інвестувати. «Безперечно, в першу чергу, ми говоримо про переробку. Переробку глибоку та якісну. У цьому плані ми вже маємо достатній рівень переробки, зокрема й на Волині. Але подальші наші кроки направлені на виготовлення якісної готової продукції. Саме в Україні, де залишатиметься більша додана вартість, створюватимуться нові робочі місця. Ну й звісно, сподіваємося на можливість переробляти ту частину сировини, яку на сьогодні ми не можемо реалізувати. Тобто, із залученням інвестицій ми сподіваємося на вирішення багатьох актуальних питань», – наголосив заступник Голови Держлісагентства.

Зазначимо, що у Форумі беруть участь понад 300 учасників, як із України, так і з-за кордону (Польща, Нідерланди, Малайзія, Туреччина, Китай, Південна Корея, Італія, США, Норвегія, Іран, Німеччина та інші). Форум покликаний розглянути цікаві пропозиції в різних галузях економіки та обговорити інвестиційну привабливість Волині. Зокрема, в АПК, сфері енергозбереження, альтернативній енергетиці, лісовому господарстві, розбудові логістичних комплексів. На Форумі свої успішні роботи презентують волинські аграрії, виробники цукру, представники лісового господарства.