Віктор Чигринець: Сьогодення – це місток між минулим і майбутнім

«Сьогодення – це місток між минулим і майбутнім», – говорить начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець. Тому одним з пріоритетів в роботі лісогосподарських підприємств області є виховання лісівничої зміни.

До слова, набазі підприємств діють 19 шкільних лісництв, роботою яких охоплено близько 1000 школярів. Для занять юних лісівників створені всі необхідні умови, у центральній садибі управління – діє музей лісу.

У вдячність за допомогу та створені умови для активного дозвілля, у п’ятницю, 14 вересня, вихованці шкільних лісництв, які діють на базі Свеського, Сумського, Краснопільського, Лебединського, Тростянецького, Охтирського та Роменського лісгоспів завітали на лісівниче свято. Юні лісівники створили виставку-презентацію шкільних лісництв, у якій показали напрямки своєї діяльності, теоретичні й практичні роботи та здобутки.

Щодо останніх, то уже другий рік поспіль Роменське учнівське лісництво “Совенятко” Роменської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11 вітає працівників лісового господарства з їх професійним святомзі сцени. «Совенятко» – абсолютний переможець ХІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв у м. Житомир та ХІІІ Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвітив у м. Києві. З нагоди свята, за плідну співпрацю з лісгоспом учнівське лісництво отримало від шефів оснащену за останніми технологіями кімнату для навчальних занять.

Поряд з школярами представили свою виставкову експозицію студенти лісового факультету Сумського національного аграрного університету. Вітаючи лісівників зі святом, керівництво Вишу подарувало начальнику Сумського ОУЛМГ Віктору Чигринцю ландшафтний план дендропарку Глухівського лісгоспу.

 

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ