Сумські лісгоспи інвестували у розвиток власного виробництва понад 72 млн. грн.

Розвиток власного виробництва у пріоритетах діяльності підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства. Бо головне, завжди висловлює переконання начальник управління Віктор Чигринець, це не лише багаті природні ресурси, а вміння ними розпоряджатися. Тому кожного року підприємства області інвестують у розвиток власної виробничої бази до 10 % від загального обсягу реалізованої продукції.

«Капіталовкладення 2017 року склали 72, 3 млн. грн. власних коштів з запланованих 50,6 млн. грн. З загальної суми коштів на капітальне будівництво спрямовано 9,6 млн. грн.. (13 %), на придбання основних засобів 46,9 млн. грн. (65 %) та на проведення капремонтів і модернізацію 15,8 млн. грн. (22 %)», – коментує інвестиційну діяльність Сумських лісгоспів заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та економіки Євген Фролов.

«У сумі інвестованих коштів – витрати на будівництво лісових доріг з твердим покриттям. В цьому році їх порядку 20 км. Проведено модернізацію котельні Грузчанського цеху переробки деревини Кролевецього підприємства, придбано сучасні мульчери Свеським, Сумським, Тростянецьким та Роменським лісгоспами, деревоподрібнюючі машини Охтирським та Роменським лісгоспами. Закінчено модернізацію цеху переробки деревини у Глухівському та Середино-Будському лісгоспах, придбано сучасну трелювальну техніку Сумським та Краснопільським лісгоспами, навантажувач та кран з маніпулятором Шосткинським лісгоспом та ін..» – аналізує капіталовкладення Євген Фролов.

Найбільше – 13 коп. з 1 грн. загального обсягу реалізації склали інвестиції у Охтирському лісгоспі, за ними – 12 коп. – Тростянецький та 11 коп. – Роменський лісгоспи.

Загалом по управлінню частка капітальних інвестицій з 1 грн. реалізації становить 0,08 грн.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ