Співпрацю з німецько-українським аграрно-політичним діалогом буде продовжено у наступному році

Сьогодні заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар провів робочу зустріч з керівником німецько-українського аграрно-політичного діалогу (АПД) паном Фолькером Зассе.

Під час зустрічі були обговорені основні напрацювання у 2017 році та перспективи співпраці у 2018 році, зокрема, щодо підготовки робіт із запровадження національної лісової інвентаризації.

За словами Фолькера Зассе, активізація співпраці з Україною у питаннях вдосконалення ведення лісового господарства є в пріоритеті роботи АПД у 2018 році.

У свою чергу, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар підкреслив, що для повноцінного реформування лісового господарства України вкрай необхідно мати повноцінну та оновлену інформацію про стан лісів. «Для нас одним з основних завдань є проведення національної лісової інвентаризації. На її здійснення потрібні кошти, адже вона включає низку багатофункціональних заходів, і ми зараз працюємо над вирішенням цього питання», – зазначив Володимир Бондар.

Сторони обговорили перелік необхідних робіт у цьому напрямку та домовились щодо підписання меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у галузі лісового господарства між українською та німецькою стороною на початку наступного року.