У Сумській обласній раді обговорили сьогодення та перспективи розвитку лісової галузі області

 9 лютого в Сумській обласній раді відбулося розширене засідання комісії з питань бюджету, де розглядалися підсумки роботи та перспективи розвитку Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На обговоренні були присутні заступник голови Сумської облради Тетяна Головко, директор Департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу ОДА Ігор Кривозуб, представники постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, депутати обласної ради, голови районних, сільських та селищних рад, представники деревообробних підприємств Сумщини та ЗМІ.

«Для нас, як керівників органів місцевого самоврядування, досить важливим є питання створення робочих місць, своєчасної виплати зарплати, наповнення бюджету, соціальні стандарти для працівників підприємства. В Управлінні лісового та мисливського господарства все це виконується. Тут працює2,5 тисячі людей. А середня зарплата 8 тисяч 624 гривні – це взагалі високий показник! – говорить Тетяна Головко. – Не менш важливо те, що Управління веде серйозну роботу з прокладення лісових доріг. За останні вісім років їх в області збудовано близько 200 км. Це ті дороги, які поєднують села і полегшують життя жителів області. Також є серйозним здобутком те, що Сумщина входить до п’ятірки регіонів, де є популяція зубрів. З кількостю цих тварин, що занесені до Червоної книги, наша область займає 2 місце в країні. Їх у нас 43».

Заступник очільника обласної ради подякувала всім працівникам лісової галузі Сумщини за віддану роботу. Особливо – керівнику підприємства Віктору Чигринцю. «Так злагоджено може працювати лише колектив, який любить свою роботу. Я бажаю вам і надалі тримати лідерство в Україні. Щоб ваша діяльність приносила вам задоволення, а жителі області цінували вашу працю», – додала Тетяна Іванівна.

Директор Департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу ОДА Ігор Кривозуб також приєднався до усіх вищезазначених слів і додав, що пишається ентузіазмом та наполегливою працею працівників лісового господарства області.

За словами начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Чигринця, державні підприємства Сумського ОУЛМГ у 2016 році забезпечили виконання усіх показників виробничої програми. Пріоритет їх роботи – збереження, догляд та примноження лісового багатства регіону. Приріст лісових насаджень складає до 1 млн. 200 тис. кубометрів у рік. У минулому році відтворення лісів проведено на площі 1422 га, що становить 141 % до запланованого обсягу. Для посадки лісу 2017 року вирощено понад 13 млн. шт. саджанців, головних лісоутворюючих порід. «Серед 25 областей України державні підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства за ефективністю використання наявних лісових ресурсів займають передові позиції і я дуже радий, що наше підприємство працює на благоустрій області та усієї країни», – заявив Віктор Петрович.

Голова бюджетної комісії Микола Березін додав, що обласному депутатському корпусу та представникам ОДА треба робити усе від них можливе для збереження та підтримки лісової галузі Сумщини.