У І кварталі підприємства Сумського ОУЛМГ спрацювали результативно

 Підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства підбили підсумки діяльності у І кварталі.

По ряду лісогосподарських показників лісгоспи спрацювали з значним перевиконанням плану.  Весняний план по посадці лісу лісгоспи виконали на 119%, відтворили лісів на площі 1083 га, в тому числі створили 11 га нових лісових насаджень. Доповнено лісових культур та захисних насаджень на площі 1556 га (108% до плану), посіяно 1,3 га лісових розсадників, що становить 18% до плану (7,1 га).

Виконано всі планові завдання по рубках, пов’язаних з веденням лісового господарства. Так, по рубках формування та оздоровлення лісів доведений план по ліквідній  масі виконано на 136 %, на 168 % виконано план по рубках догляду за лісом, та на 187 % – план по рубках догляду за молодняками. Від усіх видів рубок підприємства управління заготовили 181,6  тис.м3 деревини.

Сума реалізації лісопродукції та виробів з неї зросла у порівнянні з відповідним минулорічним періодом на 32% і склала майже 179 млн.грн. Всі лісогосподарські підприємства збільшили обсяг реалізованої лісопродукції, найбільші темпи приросту зафіксовані у Свеському, Середино-Будському, Лебединському та Конотопському лісгоспах.

У всіх 12 лісогосподарських підприємствах управління темпи росту реалізації продукції перевищують темпи росту обсягу заготівлі деревини. Більш як на 50 %  перевищили темпи росту реалізації у Свеському, Конотопському та Лебединському лісгоспах.

Поряд з якістю роботи підприємства забезпечили і високу продуктивність праці. Найвищий показник продуктивності – понад 80 тис.грн. у Свеському лісгоспі, Середино-Будському та Конотопському лісгоспах.

На 245 грн. зросла середня сума реалізації продукції з 1 м3 заготовленої деревини і склала 975 грн. Охтирський, Тростянецький, Краснопільський та Конотопський лісгоспи отримали з кубометра заготовленої деревини більш ніж по 1000 грн.

Всі підприємства забезпечили вчасну виплату заробітної плати. Рівень середньомісячної заробітної плати зріс у порівнянні з 2015 роком на 66 % та склав 7100 грн.

Значні кошти – 14,4 млн. грн.. лісгоспи інвестували у розвиток власного виробництва, а також забезпечили вчасну і повну сплату податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів. В загальному впродовж І кварталу лісгоспи сплатили до зведеного бюджету та Державних цільових фондів 66,5 млн.грн., що на 20,5 млн.грн. більше минулому році.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ