Василь Кузьович запросив Віктора Ющенка взяти участь у відновленні лісів Луганщини

Сьогодні, 27 листопада, Голова Держлісагентства лісових ресурсів України Василь Кузьович зустрівся з Президентом України Віктором Ющенко (2005-2010), Сергієм Гайдачуком, президентом CEO Club Ukraine, організатором проекту Озеленення Украіни та директором книги рекордів Украіни, ініціатором Озеленення Украіни Ганною Крисюк.

Однією з тем стало обгооврення підсумків акції Озеленення України, в якій було залучено понад 50 000 українців та висаджено майже 2 мільйони дерев. І це лише за один день, який увійшов в колективну історію успіху українців та встановив новий рекорд України.

Говорили під час зустрічі про роль лісів, покращення екологічної ситуації в світі, підсумки акціі озеленення України-2020, в рамках якої було висаджено майже 2 мільйони молодих деревець, 90% з яких надали лісівники з лісових розсадників.

Василь Кузьович, Голова Держілсагентства України відзначив, що вдячний Віктору Ющенко за підтримку лісівників та зустріч та організаторам – Сергію Гайдачуку та Ганні Крисюк за ініціативу і потужну підтрмку акції Озеленення України, яка відбулась завдяки підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та безпосередній участі багатьох лісогосподарських підприємств Держлісагентства.

«Ліс належить суспільству. Це становий хребет всіх екосистем України і ніщо, крім лісу не може дати стільки кисню як дерева. Лісівники щороку висаджують мільйони дерев, але саме цього року нам вдалося кожному показати працю лісівників, людей благородної справи. Попри карантин нам вдалося залучити діточок і я впевнений, що дівчинка або хлопчик, який посадив деревце у своєму житті, ніколи не зламає навіть гілочку.

Віктор Ющенко: «Мене надзвичайно турбує тема Карпат. Карпатські ліси – це символ України і сьогодні нам потрібно зберегти національне надбання спільно з лісівниками. Я зацікавлений в тому, щоб ліс примножувався і готовий долучатися до акцій з висаджування дерев. Кожного року особисто висаджую по 300-400 дерев і продовжуватиму цю справу й надалі».

У свою чергу Сергій Гайдачук відзначив, що наступним проекторм стане висаджування дерев українськими діаспорами в різних країнах світу.

Василь Кузьович також запросив Віктора Ющенко та організаторів акції Озеленення України долучитися до відновлення лісів на Луганщині, а на згадку про зустріч вручив третьому Президенту України годівничку та Ганні Крисюк і Сергію Гайдачуку символ Різдвяних свят – новорічні сріблясті ялинки.

 

Прес-служба Держлісагентства