Відбувся заключний семінар у рамках проекту ФАО

На заключному семінарі, який відбувся 3 грудня, були присутні провідні спеціалісти лісової галузі України, експерти ФАО, представники інших відомств, які беруть участь у Проекті.

Від імені Державного агентства лісових ресурсів України учасників  заключного семінару проекту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН «Консолідація лісової політики в Україні» привітала помічник Голови Державного агентства лісових ресурсів  Христина Юшкевич:

«Ми спробували, зважаючи на вашу точку зору, визначити основні проблеми лісового господарства та шляхи їх вирішення. Результати виявились досить цікавими та корисними і для нас як центрального органу виконавчої влади в галузі лісового господарства, і для лісової галузі в цілому».

Нагадаємо,що  реалізація Проекту розпочалась у вересні 2013 року. Але у зв’язку з відміною ФАО суспільних заходів до стабілізації політичної ситуації в Україні термін виконання проекту продовжено до кінця 2015 року.  Головна мета Проекту – покращити діалог між зацікавленими сторонами щодо проблем лісів та лісового господарства, а також розробити дорожню карту розвитку лісового сектору України. Усі рекомендації консультантів проекту ґрунтуються на матеріалах інтерактивного обговорення, проведеного в рамках проекту.

У  ході семінару з доповідями виступили спеціаліст з лісового господарства ФАО Кітті Норватт, професор технічного університету м. Дрезден, консультант ФАО Норберт Вебер, консультант ФАО Берн Віппель, представник консалтингової фірми UNIQUE Карстен Мерфорт, національний консультант проекту Григорій Бондарук. Учасники заходу мали можливість  ставити питання доповідачам та отримати відповіді на них.

Раніше на спільних засіданнях Проекту обговорювалися проекти документів. Було отримано багато слушних пропозицій та зауважень.

Слід зазначити, що основні результати за проектом уже використовуються і у подальшому будуть використані при проведенні реформ лісового господарства України.

«Сьогодні ми підвели загальні підсумки роботи. Враховуючи необхідність більш широкого вивчення міжнародного досвіду для впровадження реформ у лісовому секторі України, ми презентуємо результати двох додаткових досліджень за Проектом – економічний аналіз державних лісогосподарських підприємств та попередні рекомендації щодо залучення інвестицій у деревообробний сектор України»,-  зазначила  Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства