Перша у 2022 році виїзна колегія Сумського ОУЛМГ пройшла на базі Краснопільського та Тростянецького держлісгоспів

Першу у 2022 році виїзну колегію Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства присвятили темі роботи державних лісогосподарських підприємств області в умовах воєнного стану.

Вона пройшла на базі Краснопільського та Тростянецького підприємств.

На чолі з начальником Сумського ОУЛМГ Віктором Чигринцем керівний склад та директорський корпус управління відвідали структурні підрозділи держлісгоспів, ознайомились з технологіями вирощування якісного садивного матеріалу, кращими практиками догляду за молодим лісом та побачили у роботі новопридбані механізми для обробітку ґрунту.

Перебуваючи у Краснопільському держлісгоспі, учасники колегії отримали величезну естетичну насолоду та збагатились пізнавально від екскурсу в історію лісового господарства. Експозиція зібраних у лісі речей, представлена у Верхньосироватському лісництві, та численні колекції лісових знахідок, систематизовані у музейні експонати у Великобобрицькому лісництві, не залишили нікого байдужим.

Відвідини Тростянецького держлісгоспу підтвердили і закріпили за ним статус «відмінного»!

Колосальні руйнування та збитки не вплинули на позитивний дух колективу. Попри всі складнощі, тростянецькі лісівники консолідували свої зусилля та впевнено тримають високу планку у своїй діяльності. Й поряд з ефективним виконанням всіх заходів господарського та соціально-економічного характеру, продуктивно працюють над відновленням постраждалої через російську агресію виробничої бази.

У ході пленарної частини колегії чільне місце відвели питанню заготівлі дров для населення перед зимовим сезоном, які для людей набули статусу стратегічного запасу.

«Наше завдання як лісівників повністю забезпечити всі потреби населення. За 7 місяців цього року люди уже придбали 75 тис кубометрів. До кінця року ми повинні ще заготовити не менш як 50 тис кубометрів. Це завдання і воно повинно бути виконане!», – зазначив начальник управління Віктор Чигринець.

Він наголосив на персональній відповідальності директорів держлісгоспів за забезпечення населення дровами.

«Зараз психологічно дуже важкий період, люди стурбовані, налякані. Тому працівники, які працюють з людьми, повинні бути максимально толерантні, комунікабельні і мобільні, аби людина, яка звертається, щоб придбати дрова, була задоволена нашою роботою», – акцентував начальник управління.

Підсумовуючи роботу колегії Віктор Чигринець високо оцінив роботу колективів та висловив переконання: «Незважаючи на те, що значна територія лісових масивів області заборонена для проведення лісогосподарських заходів, підприємства ефективно працюють. Ліс відновлюється, відновлюється по нових технологіях. Ми побачили відмінні лісові культури, які дають нам надію на те, що коли вони набудуть стиглого віку, запас на 1 га буде не менше 600 – 700 кубометрів. Я задоволений тим, що побачив».

Не обійшлось і без особливо приємних моментів.

У завершенні засідання Віктор Чигринець вручив Почесну грамоту Сумської обласної військової адміністрації заступнику з фінансових питань Євгену Фролову. Почесні грамоти голови Сумської обласної ради отримали заступник начальника управління Олександр Забара та директори держлісгоспів: Тростянецького – Віктор Зубко, Сумського – Микола Сороколіт та Охтирського – Юрій Римар за сумлінну високоефективну працю, вагомий особистий внесок у розвиток і підвищення ефективності лісогосподарського виробництва та з нагоди Дня Незалежності України.