Близько 255 мільйонів сплачених податків – сумські лісівники підтримують економіку області

Виконують всі передбачені виробничою програмою завдання, сплачують податки та допомагають ЗСУ й підрозділам тероборони – так працюють в умовах воєнного стану підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України.

Відпрацьована, як годинниковий механізм, система роботи дозволила адаптувати роботу лісгоспів до небачених раніше, по інколи навіть нелюдських умов життя.

Область постійно під обстрілами. Особливо потерпають від нападів ворога прикордонні громади. Хоча на Сумщині важко знайти не прикордонні, адже 560 кілометрів області – це лінія кордону з ворогом.

Але лісівники впевнено демонструють незламність духу і національну свідомість. Весь лісівничий колектив області, а це понад 2 тисячі працівників, від рядового працівника до керівника працюють з повною самовіддачею. Як результат, за підсумками півріччя від діяльності сумських лісівників державний кошик поповнився майже на 255 мільйони гривень, з яких майже 129 мільйонів гривень надійшло у місцеві бюджети.

«Колективи збережені, всього у лісогосподарських підприємствах області забезпечені повною зайнятістю 2,3 тисячі працівників. На сьогодні, коли скрізь спостерігається величезний дефіцит робочих місць, це суттєва мотивація для людей. Поряд з цим 107 наших працівників мобілізовано до ЗСУ та інших формувань. На жаль, за цей час вже маємо і втрати, один працівник загинув, два – безвісти зникли», – говорить заступник начальника Сумського ОУЛМГ Євген Фролов.

Поряд зі своїми безпосередніми функціями лісівникам доводиться виконувати і інші роботи. Вони допомагають громадам у розчистці завалів, теробороні – у будівництві фортифікаційних споруд, надають необхідну допомогу підрозділам ЗСУ тощо.

«За період воєнного стану лісівники області надали підрозділам тероборони та ЗСУ лісоматеріалів, пиломатеріалів, паливно-мастильних матеріалів тощо на загальну суму 31 мільйон гривень. Також для їх потреб передана частина технічних засобів. Але допомагаємо не лише матеріальним ресурсом, а й трудовим», – продовжує заступник.

Небезпечність виконання у прикордонних масивах навіть планових завдань ставить роботу лісівників на одну сходинку з військовими. Особливим ризикам піддаються трактористи, водії автомобілів, бригади по заготівлі деревини, працівники лісової охорони, адже саме вони працюють в лісі, де, враховуючи підступність ворога, можливі будь-які неприємні «сюрпризи». Зізнаються, що, дійсно, страшно, але як тоді хлопцям на передовій? Тому кожен свідомо і самовіддано робить свою справу. Таке відношення до праці не лишається не поміченим. Керівництво стимулює працівників як моральним, так і матеріальним заохоченням. Грамоти до пам’ятних дат галузевого рівня, пам’ятні адреси від захисників поповнюють особисті скарбнички досягнень лісівників області.

Наближаємо Перемогу разом! Все буде Україна!