Почни з себе! – під таким гаслом пройшов День довкілля у сумських держлісгоспах

У держлісгоспах Сумского обласного управління лісового та мисливського господарства День охорони довкілля був насиченим на заходи, цікавим і … навіть корисним! для особистого здоров’я!

Як саме? Про все по-черзі!

Дбати про довкілля – це професійний обов’язок і повсякденні турботи сумських лісівників. Вони висаджують ліс, доглядають за ним, охороняють та оберегають від пожеж, захищають від шкідників. А ще вирощують різновиди декоративних саджаців, прикрашають ними території, прибирають сміття в лісі після невдячних відпочивальників і багато-багато іншого.

Та це не стало на заваді їх активної участі у Весесвітньому дні охорони навколишнього середовища, який  світова спільнота відзначила у неділю, 5 червня.

Зробити свій внесок у загальну справу може кожен – почни з себе! – під таким гаслом пройшли у сумських держлісгоспах тематичні пізнавальні й природоохоронні заходи.

У Сумському держлісгоспі окрасою цього дня стали практичне заняття у шкілці декоративних рослин та квест-гра «Лісові знахідки», організовані лісівниками  для вихованців учнівського лісництва «Паросток».;

Корисні практичні відео-поради від вихованців учніського лісництва «Лісовичок» Лебединського держлісгоспу не лишили байдужих! Діти звернулись до громадськості і наочно продемонстрували, як особисто вони дбають про довкілля. І дійсно! Як завжди, все «Велике» виявляється досить простим: сортувати і утилізувати сміття вдома, не смітити у лісі, відмовитись від пластику, дбати про рослинки на присадибній ділянці і робити інші користні і потрібні речі, посильні, як для дорослих, так і для дітей!

У Тростянецькому та Шоскинському держлісгоспах працювали над оздобленням територій підприємств декоративними насадженнями та прибирали приліски. Щодо останніх, то шосткинські лісівники солідарно прибули на роботу на велосипедах! А це не лише менше викідів шкідливих речовин у атмосферу, а й корисно для власного здоров’я!

А що у цей день зробив ти?