Майже 160 мільйонів сплачених податків та більше 25 мільйонів різної допомоги – держлісгоспи Сумщини і працюють, і допомагають

Держлісгоспи Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства не припиняли свою роботу жодного дня!

Перебуваючи в умовах активних бойових дій чи окупації, і нині, коли область під щоденними обстрілами прикордоння відновлює свою життєдіяльність, підприємства управління виконували і виконують виробничу програму за всіма видами лісогосподарської діяльності.

«Попри всі складнощі, спричинені проблемами з реалізацією лісопродукції, до речі, у нашій області з цим одна з найскладніших ситуацій, весняна лісокультурна кампанія пройшла досить успішно. Ліс висаджено на площі понад 900 га. Всі роботи проведені силами виключно штатних працівників держлісгоспів. Вчасно і у повному обсязі сплачені податки до бюджету», – говорить начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.

Відтак за січень-квітень цього року лісгоспи спрямували до бюджету 159,7 млн грн. податкових платежів.

Також з перших днів війни лісівники Сумщини надали більше як на 25 млн грн. матеріальної допомоги Збройним силам України, підрозділам територіальної оборони та Національної гвардії. У цій сумі паливно-мастильні матеріали, автомобілі, квадрокоптери, тепловізори, рації, вагончики для обігріву, лісоматеріали круглі та пиломатеріали для облаштування фортифікаційних споруд, дрова паливні тощо.

«Та найцінніше це, звісно, людський ресурс. 107 наших працівників мобілізовано до ЗСУ, тероборони та інших формувань. Маємо і втрати. Один наш лісівник загинув», – продовжує начальник управління.

Втрати ж матеріальні, яких зазнали лісівники Сумщини внаслідок російського вторгнення, на сьогодні, за висновками експертних комісій, вже складають близько 45 мільйонів гривень. Всього було пошкоджено 75 об’єктів. Пошкоджень майна зазнали у Охтирському, Лебединському та Тростянецькому держлісгоспах. Щодо останніх, то у лісгоспі постраждав 71 об’єкт, 14 з яких знищено повністю.