У лісах Сумщини ще небезпечно, рашисти залишили після себе «сюрпризи»

У лісах Сумщини ще залишаються території підвищеної небезпеки. За останніми даними, таких нараховується 15,5 тис га, що становить 5% від площ лісів, якими опікуються підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України та 3% від загального лісового фонду області. З них по 5 тис га зосереджено у масивах Тростянецького, Краснопільського та Охтирського держлісгоспів та 500 га – у Путивльському лісництві Конотопського підприємства.

Перебувати у цих місцях лісівникам ще вкрай небезпечно, рашисти залишали після себе «сюрпризи», тому будь-які види лісогосподарських робіт тут ще не проводяться.

Що стосується громадян, слід нагадати, що в області діє розпорядження Сумської ОВА «Про заборону відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану», тому для них відвідування будь-яких лісових масивів заборонене взагалі. Причиною цього є не лише особиста безпека людей, а й безпека самого лісу. Бо з настанням тепла посилюється ймовірність виникнення лісових пожеж, причиною виникнення яких, у більшості випадків, є саме людський фактор.

ШАНОВНІ  ГРОМАДЯНИ!  Будьте обачливі! Бережіть себе і не створюйте загрозу для лісу!