Садили дерева, прибирали узлісся та упорядковували території – День довкілля у сумських держлісгоспах

Субота, 16 квітня, у лісівників Сумщини була досить активною. Працівники держлісгоспів Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України долучились до відзначення Дня довкілля.

Організували і провели ряд екологічних заходів у Конотопському, Лебединському, Сумському, Тростянецькому та Шосткинському держлісгоспах.

Так у Лебединському держлісгоспі працівники апарату та автотранспортного парку упорядкували прилеглу територію центрального офісу: готували грунт для влаштування новенького газону. А працівники Лебединського лісництва прибрали територію місцевого лісопарку та прилеглу до нього ділянку лісу, де проводять дозвілля місцеві жителі!

Конотопські лісівники упорядковували дендропарк та територію центральної садиби підприємства.

У Тростянецькому держлісгоспі День довкілля «відзначають» щоденно вже майже місяць… Працівники підприємства змушені розчищати руйнування, завдані російськими окупантами, реанімуючи територію держлісгоспу та структурних підрозділів. У День довкілля робили це з особливим ентузіазмом! Частина колективу трудилась на території: вивозили сміття, засипали воронки від розривів снарядів, упорядковували газони. Решта – робила внесок у програму Президента «Зелена країна», висаджуючи молоді деревця! Всього висадили цього дня 15 тисяч модрин та дубочків на площі 4 га у масивах Краснянського та Нескучанського лісництва.

У Сумському держлісгоспі цьогорічному Дню довкілля приурочили завершення лісокультурної камнанії! Незважаючи на всі труднощі,за весь час посадки лісу додали до програми Президента України «Зелена країна» 204 тис. шт. сіянців дуба, сосни, ялини, липи та інших лісоутворюючих порід на площі 53 га, з яких 2 га – це нові ліси! Не забули і про благоустрій! Територію головного адміністративного комплексу підприємства прикрасили ще 30 кущів троянд.

У Шосткинському держлісгоспі Всеукраїнський день довкілля відзначили розчисткою криниць, прибиранням доріг та сміттєзвалищ! Крім прибирання та озеленення основної території підприємства, лісівники очистили дві криниці, упорядкували 1 км уздовж дороги, що знаходиться біля лісу, а також прибрали несанкціоноване сміттєзвалище: вивезли сміття, яке громадськість залишає за собою після відпочинку, викидає на узбіччя або ж, навіть, звозить до лісу різний непотріб, перетворюючи легені планети на смітник.