Держлісгоспи Сумщини сплатили до держбюджету майже 138 мільйонів податків

Виконують всі завдання виробничої програми і сплачують податки! Держлісгоспи Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства не лише повністю відновили свою виробничу діяльність, а й забезпечили виконання  взятих перед Державою зобов’язань по сплаті податків!

За січень-березень цього року податкові платежі держлісгоспів зросли на 7,4 мільйонів у порівнянні з відповідним минулорічним періодом і склали 137,4 мільйони гривень.

«Податок за користування лісовими ресурсами зменшився більше як на 22 мільйони, так як у березні з-за активних воєнних дій заготівлю деревини лісгоспи не проводили, та майже на 88 тисяч зменшилась плата ПДВ. Тоді як інші платежі та відрахування суттєво зросли», – коментує податкову політику лісогосподарських підприємств області заступник начальника Сумського ОУЛМГ Євген Фролов.

«На даний час існує проблема з виконанням плану по реалізації. Тому що у березні її фактично не було. Це тягне за собою зменшення рівня заробітної плати працівників підприємств. Але сплату податків  лісгоспи забезпечують вчасно і повною мірою. Наразі це надважливо, адже кожен на своєму робочому місці повинен працювати на спільну мету – Перемогу!», – продовжує заступник начальника.