Сумські лісівники отримали черговий гуманітарний вантаж від вінницьких колег

Лісівники Сумщини вдруге отримали гуманітарний вантаж від Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Небайдужі вінницькі колеги подбали, щоб необхідні речі та продукти харчування прибули у необхідній кількості для тих, хто цього потребує.

Доставляють вантажі до Сумщини, як кажуть, перекладними: з пункту відправки до Полтави, а потім волонтери відвозять до пункту кінцевого призначення

Отриманий гуманітарний вантаж від вінницьких лісівників керівництво Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства спрямувало Тростянецькому держлісгоспу. Тож днями, тростянецькі лісівники зустрічали чергову групу волонтерів.

«Наші колеги з Полтави привезли гуманітарну допомогу, яку нам надало Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства. Полтавчани вже п’ятий раз приїздять у наш край: Тростянець та Охтирку. Навіть коли йшли активні бойові дії оці хлопці приїздили до нас і привозили гуманітарну допомогу», – говорить директор Тростянецького лісгоспу Віктор Зубко.

«Ми відчуваємо підтримку наших колег з інших областей, нашого керівництва, нашої місцевої влади, районної та обласної військових адміністрацій і всіх небайдужих громадян України», – продовжує керівник.

«Їздили, двічі вже були під кордоном, забирали вантажі зі Словаччини. І так їздимо постійно. Страшного нічного немає, страшно на фронті. А тут ми робимо все, що можемо зробити для нашої України, щоб у нас було все дружно. Допомагають всі: хто може та хто хоче. Так що, все буде Україна!», – розповідає Дмитро, волонтер із Полтавщини.

Нагадаємо, з перших днів війни сумські лісівники отримали від колег з України понад 20 тон гуманітарних вантажів. Це ліки, продукти харчування, засоби гігієни, дитяче харчування тощо. Двічі допомога надходила з Волинського та Вінницького обласних управлінь. Приїздили гуманітарні вантажі з Черкаського, Львівського, Закарпатського обласних управлінь. Полтавське обласне управління неодноразово надсилало ліки та надало прихисток багатьом родинам, які вимушені були лишити свої домівки. Гуманітарна допомога була спрямована тростянецьким, охтирським, конотопським лісівникам. Один вантаж з Волині був переданий головному обласному гуманітарному штабу.

Поряд з цим, 160 тис. гривень перерахувало сумським лісівникам Товариство Лісівників України, з яких 80 тис. гривень отримали тростянецькі лісівники, решта була надана постраждалим працівникам з інших лісгоспів.

Всього в області зазнали значних матеріальних втрат 24 лісівника, 20 з яких з Тростянецького держлісгоспу.