Сумські лісівники підбивають підсумки ялинкової кампанії

Передноворічна  ялинкова кампанія пройшла в області досить жваво. Ялинки та сосни, вирощені сумськими лісівниками, прикрасили тисячі осель та стали головними новорічними атрибутами сотень громадських заходів.

Всього було заготовлено і реалізовано 49,2 тисячі деревець.

Продавали лісівники запашний хвойний товар на ялинкових базарах, влаштованих біля центральних садиб лісгоспів і лісництв. Таких точок продажу було понад 70. Вони діяли по всій території області.

У Глухівському, Тростянецькому та Роменському лісгоспах можна було придбати деревця і у спеціалізованих магазинах «Лісовичок».

Ближче до новорічних свят машини з лісовими деревцями відправлялись на ринкові площі міст та районних центрів.

Шість лісгоспів: Краснопільський, Лебединський, Охтирський, Роменський, Сумський та Тростянецький брали участь у передноворічному ярмарку в місті Суми, організованому обласною державною адміністрацією.

Серед лідерів по реалізації хвойного новорічного товару Тростянецький лісгосп  – 5,1 тис. деревець, 5 тисяч деревець реалізували у Середино-Будському підприємстві, 4,7 – в Охтирському та 4,5 в Конотопському держлісгоспах.

Середня реалізаційна ціна за метр деревця склала 87,6 грн.

Все більшої популярності набирають у покупців новорічні деревця з закритою кореневою системою (у контейнерах). У продажу були ялинки звичайні і голубі, а також сосни кримські. Цьогоріч таких деревець реалізували близько 400 штук, а це значить, що якщо покупцям, дотримуючись порад лісівників, вдасться зберегти їх живими, то вже цієї весни вони поповнять кількість висаджених.   Варто зауважити, що у Сумському, Охтирському та Тростянецькому лісгоспах пропонують населенню дати друге життя і заготовленому (зрубаному) деревцю. Дані підприємства мають деревоподрібнюючі  машини для переробки використаних ялинок на тріску. Вони вже переоснастили свої ялинкові базари  під пункти збору і прийматимуть там використані ялинки та сосни.