Остання у 2021 році колегія Сумського ОУЛМГ відбулася у Тростянецькому лісгоспі

Підсумкове і останнє у поточному році засідання колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулося під головуванням начальника управління Віктора ЧИГРИНЦЯ у вівторок, 28 грудня, на базі державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство».

Місце проведення колегії було обрано не випадково. Адже впродовж року саме тростянецькі лісівники не покидали трійку лідерів у трудовому суперництві: у І та ІІ кварталі залишали за собою ІІ сходинку підсумкової таблиці, а у ІІІ кварталі – піднялися на І місце. То ж керівництво управління запропонувало директорському корпусу побували у лісгоспі, щоб повчитися досвіду та впровадити у своїй роботі кращі практики тростянецьких колег.

З відвіданих об’єктів розсадник Нескучанського лісництва, котельня, що працює на відходах лісопиляння, авто гараж, де відбулась демонстрація наявної техніки, зокрема новопридбаного гідрозахвату на трактор, що використовується для трелювання лісу тощо.

Підсумовуючи практичну частину заходу, Віктор ЧИГРИНЕЦЬ відзначив інвестиційну діяльність лісгоспу, зокрема, сучасний підхід до організації виробництва, зразкову культуру, роботу лісгоспу по впровадженню сучасних технологій та його активу профорієнтаційну і виховну діяльність.

У пленарному блоці, який відбувся у актовій залі підприємства,  розглянули планові питання колегії.

Про інвентаризацію санітарного стану лісових насаджень та виконання заходів щодо ліквідації масового всихання лісу доповів заступник начальника управління Олександр ЗАБАРА.

Заступник начальника Євген ФРОЛОВ виступив з доповіддю Про результати роботи підрозділу внутрішнього аудиту у 2021 році.

У Різному підбили попередні річні підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств управління.

У завершенні начальник управління Віктор ЧИГРИНЕЦЬ позитивно відзначив інвестиційну та податкову політику держпідприємств, проведений комплекс робіт з лісокультурного виробництва тощо. Так впродовж року держпідприємства висадили понад 10 мільйонів сіянців деревних порід. Плани виконали на 143 %. Всього було висаджено лісу на площі 1508,6 га, з яких нові ліси були створені у Конотопському, Краснопільському, Лебединському, Сумському та Тростянецькому держлісгоспах і Кролевецькому лісомисливському господарстві на площі 53,5 га.  Всього на  лісове господарство було витрачено 280 млн грн. власних коштів підприємств.

Загальна сума сплачених у 2021 році лісгоспами податків складає 611,5 млн. грн., що на 155 млн. грн. більше ніж у 2020 році. З них до Державного бюджету надійшло 296,7 млн грн., до обласного та місцевих бюджетів – 178,9 млн грн. та 135 млн грн. сплачено єдиного соціального внеску.

У розвиток власного виробництва інвестовано 95 млн грн., що на 65,1 млн грн. більше ніж у минулому році.

Із загальної суми інвестованих коштів 9,5 млн грн. використано на капітальне будівництво, 73,6 млн. грн – на придбання основних засобів, 11,9 млн грн. – на капітальний ремонт і модернізацію.

Середня заробітна плата працівників склала 22,2 тис. грн. Ріст у порівнянні з попереднім роком – 9,3 тис. грн.

«Ми завершуємо рік з достойними показниками по всіх напрямках виробничої програми. Річні завдання виконані повною мірою, а це говорить про те, що всі підприємства працюють стабільно і прибутково, забезпечуючи виконання поставлених завдань, виконуючи фінансові зобов’язання перед державою та працівниками. Я дякую за роботу всім і кожному особисто», – підсумував начальник управління.