На Сумщині близько 100 закладів соціальної сфери стали зеленішими

Сумські лісівники підбивають підсумки 2021 року. Нещодавно закінчили справжній марафон з озеленення, що проходив впродовж двох місяців у рамках Президентської програми «Зелена країна».

Як відзвітував начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор ЧИГРИНЕЦЬ, всього в осінній період в області висадили майже 1,5 мільйони дерев, мільйон з яких – справа рук лісівників.

Невід’ємною частиною лісівничої лісокультурної кампанії є озеленення об’єктів соціальної сфери: шкіл, дитячих садочків, лікарень тощо. Цьому напрямку роботи лісівники приділяють неабияку увагу.

Віктор ЧИГРИНЕЦЬ – депутат обласної ради, тому турбота про добробут виборців – один з пріоритетів його депутатської діяльності. Поряд з ним у депутатських формуваннях різних рівнів ще 19 лісівників. 18 з них депутати міських рад та ОТГ і один – районної ради. То ж разом вишукали можливості, щоб прикрасити зеленими декоративними насадженнями 96 об’єктів соціальної сфери.

«Акції з озеленення проходили восени та навесні. Навесні було проведене озеленення 54 об’єктів, восени – 42-х. Для цих цілей держлісгоспи передали громадам майже 7,5 тисяч штук саджанців різноманітних декоративних та лісоутворюючих порід і допомогли їх висадити», – підсумовує керівник.

Говорить, що озеленення країни справа спільна. І це не лише слова. Нардепи Михайло АНАНЧЕНКО, Тетяна СКРИПКА, Микола ЗАДОРОЖНІЙ, Ігор ВАСИЛЬЄВ, майже весь склад фракції «Слуги Народу» у обласній раді на чолі з керманичем Віктором ФЕДОРЧЕНКОМ, партійці Сумської міської ради, керівний склад Сумської ОДА, голови районних рад та адміністрацій всіх п’яти районів області, голови ОТГ можуть з впевненістю додати до скарбнички своїх добрих справ і участь у заходах з висадки лісу та озеленення територій. Адже взяли у них дієву участь.

«Дякую всім за участь у наших заходах, сподіваюсь на підтримку і у майбутньому, адже, дійсно, робимо спільну справу», – говорить Віктор ЧИГРИНЕЦЬ.