Держлісагентство та НКЦПФР підписали меморандум про співпрацю

Це означає, що тепер на ринку деревини буде більше прозорості та злагодженості.

У меморандумі між НКЦПФР і Держлісагентством йде мова про консолідацію зусиль держінституцій, спрямованих на створення передумов ефективного розвитку, функціонування ринку деревини, організованих товарних ринків та ринків капіталу, забезпечення прозорості діяльності учасників відповідних ринків. Документ передбачає надання взаємної консультаційної допомоги, обмін інформацією, спільні підходи щодо механізмів та інструментів якісного регулювання ринку деревини, організованих товарних ринків та ринків капіталу тощо.

«Очікуємо прийняття закону про ринок деревини, який врегулює всі питання. Сьогодні ми вже бачимо якісні зміни в торгівлі деревиною на ліцензованих біржах. Підприємствами галузі за 10 місяців 2021 року отримано доходів на 6,5 млрд грн більше, ніж за аналогічний період. Ми раді, що регулятор ринку капіталу і товарних ринків розділяє наш підхід до охорони і сталого розвитку лісового господарства України», – говорить Юрій Болоховець, Голова Державного агентства лісових ресурсів України.

Нагадаємо, починаючи з 1 липня 2021 року торгівля стандартизованими товарами (зерно, деревина, паливо тощо) перейшла на ліцензовані біржові майданчики. За їхнє ліцензування відповідає Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, регулятор ринків капіталу та організованих товарних ринків в Україні.

Державне агентство лісових ресурсів України як центральний орган виконавчої влади реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства. Розвиток товарних ринків, в тому числі ринка деревини, є одним із пунктів Меморандуму України з МВФ.