Обережно! Фейк!

Сумські лісівники занепокоєні поширенням у мережі Інтернет негативної інформації про викриття правоохоронними органами злочинної схеми, організованої підприємцями зі Львівщини, фігурантами якої вони ніби то є.

За інформацією, «організатори», використовуючи фіктивні документи, експортували лісодеревину за межі митної території України. На ряду з іншими, для цього вони залучили службових осіб лісогосподарських підприємств, в тому числі, і Сумської області.

У повідомленні йдеться, що правоохоронці задокументували зловмисників «на гарячому», а саме під час передачі чергового траншу хабарів і саме посадовим особам лісогосподарських підприємств Сумщини.

Щодо діяльності державних лісогосподарських підприємств області зазначимо, що вказана інформація є недостовірною та потребує спростування. Вона створена виключно з метою формування у суспільстві негативної думки про роботу працівників лісового господарства.

Так, в рамках кримінального провадження № к/п 22021140000000032 працівники СБУ провели ряд обшуків у державних лісових господарствах області з метою вилучення у т.ч. документів, складених за результатами проведених електронних аукціонів з продажу деревини. У ході проведених обшуків жодна особа не затримувалася.

Інформація ж про передачу хабарів посадовим особам лісогосподарських підприємств області свого підтвердження не знайшла.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ