Північні лісгоспи посилюють охорону мисливських угідь

З відкриттям сезону полювання на пернату дичину у Середино-Будському лісгоспі посилили охорону державного мисливського фонду.

«Було створено 5 рейдових бригад, які працюватимуть протягом всього мисливського сезону. У їх склад увійшли працівники державної лісової охорони та єгерської служби підприємства, а також працівники Національної поліції», – коментує директор Середино-Будського лісгоспу Олександр Плужников.

То ж тепер для середино-будських охоронців лісу вихідні дні – це особливо гаряча пора. Вони систематично проводять рейди з охорони мисливських угідь.

У ході рейдів фахівці перевіряють у мисливців відповідні документи, наголошують на обов’язковому дотриманні правил полювання, правил поводження з мисливською вогнепальною зброєю, дотриманні правил протипожежної безпеки в лісах та дотриманні ветеринарно-санітарних вимог при використанні на полюванні собак.

Загалом з початку року рейдові бригади лісгоспу провели 62 рейди, у ході яких було складено 10 адміністративних протоколів за порушення правил полювання. На порушників накладено адміністративні штрафи згідно з діючим законодавством.

Активізували рейдову роботу і свеські лісівники. У день відкриття полювання, суботу, 7 серпня, представники лісгоспу зі співробітниками відділу поліції та головою УТМР провели спільний рейд мисливськими угіддями підприємства.

«У ході рейду перевірялась наявність всіх необхідних документів у мисливців. Порушень не було виявлено», – коментує проведену роботу директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.

Щоб мисливці не втрапили до халепи, лісівники нагадують про необхідність дотримуватись законодавства та не порушувати правил полювання!!!

Адже за незаконне полювання державою передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а саме:

на підставі статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил використання об’єктів тваринного миру», за порушення правил полювання передбачена відповідальність у вигляді штрафу, вилучення зброї та позбавлення права на полювання;

кримінальна відповідальність за порушення правил полювання, а також незаконне полювання, згідно ст. 268 Кримінального кодексу України «Незаконне полювання», передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі.