На Сумщині вивчаються шляхи реалізації ініціативи «Масштабне заліснення України»

На Сумщині обговорюються шляхи та можливості реалізації ініціатив Президента України щодо масштабного заліснення.

Як повідомили у відділі лісового господарства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, наразі представники держлісгоспів спільно з головами територіальних громад та Держгеокадастру ведуть роботу щодо виявлення самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок.

У результаті проведеного моніторингу загалом в області було виявлено 1146,16 га таких земель. Але це не остаточні дані, роботи у даному напрямку ще продовжуються.

За словами лісівників, по завершенні моніторингу наступним етапом роботи має стати врегулювання на законодавчому рівні земельних відносин та розробка необхідних проектів для заліснення територій.

Нагадаємо, реалізація екологічних ініціатив «Масштабне залісення України» передбачена Указом Президента України від 7 червня 2021 року № 228 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів».

Довідково. Загальна площа земель лісового фонду області становить 452,1 тисяч гектарів, з яких вкрито лісовою рослинністю 425,0 тисячі гектарів, лісистість території складає 17,9 %. Для оптимальної лісистості – 20% – необхідно додатково створити в межах 36 тис га нових лісів.