Понад 260 мільйонів гривень податкових платежів сплатили сумські держлісгоспи у І першому півріччі цього року

«У І півріччі цього року держлісгоспи Сумського обласного управління лісового та мисливського господарствасплатили до зведеногобюджету і Державних цільових фондів 260,3 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 35,5 млн. грн. більше за відповідний період 2020 року», – це повідомив на засіданні колегії управління, що відбулось у п’ятницю, 30 липня, заступник начальника Сумського ОУЛМГ Євген Фролов у своїй доповіді про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств управління у І півріччі.

Із загальної суми податків місцеві бюджети отримали більш як 82 млн грн., понад 122 мільйони гривень надійшло до Держбюджету та більше 55 мільйонів склало ЄСВ.

Найбільшу питому вагу в загальній сплаті податків становить податок на додану вартість, він складає 72,6 млн грн, або 28% від загальної суми, та плата за спеціальне користування лісовими ресурсами, якої сплачено 63,1 млн грн, що становить понад 24% від загального обсягу платежів.

«Якщо провести аналіз сплати податків і платежів з 1 м3 заготовленої деревини, то в цілому по управлінню сплачено 688 грн., ріст на 102 грн. до показника минулого року. Найбільше сплачено Тростянецьким лісгоспом – понад 1203 грн. З 1 грн. реалізованої продукції нами сплачено 39% податків і зборів, по кільком підприємствам цей відсоток вище загальнообласного, зокрема, по Тростянецькому лісгоспу – 47%, Сумському і Охтирському – 46% та 45 % – по Краснопільському держлісгоспу», – проаналізував заступник начальника.