Виїзне засідання колегії Сумського ОУЛМГ відбулось на базі Середино- Будського лісгоспу

У четвер, 17 червня, на базі Середино-Будського лісгоспу відбулось виїзне засідання колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На чолі з начальником Віктором Чигринцем у заході взяли участь директорський корпус та керівний склад управління.

Головне питання порядку денного – санітарний стан лісових насаджень та презентація роботи лісгоспу за всіма напрямками діяльності. Адже, маючи у підпорядкуванні порівняно невелику лісову площу, дещо більше ніж 17 тис.га, та не досить привабливу логістику, підприємство повною мірою забезпечує виконання всіх завдань виробничої програми й має гарний фінансовий стан.

Учасники виїзного засідання відвідали ряд об’єктів центральної садиби лісгоспу: цех переробки деревини, сушильне господарство, оснащене двома сушильними камерами, модернізовану котельню лісгоспу, що працює на базі двох котлів марки Крігер, автотракторний парк тощо.

Також учасники колегії побували на нижньому складі «Зернове» та Кам’янському і Голубівському лісництвах лісгоспу. У ході переїздів між об’єктами учасникам колегії були продемонстровані різновікові ділянки лісових культур. Самі ж об’єкти сполучались між собою лісовими шляхами, збудованими підприємством останніми роками.

У ході огляду особлива увага була приділена питанням посадки лісу, протипожежній безпеці та якості проведення догляду за лісовими масивами.

Про основні показники роботи лісгоспу поінформував учасників зібрання директор лісгоспу Олександр Плужников.

Він наголосив, що через територіальну віддаленість С-Будського лісгоспу в колективі мусять добре продумати кожен крок і попрацювати над кожним економічним показником. Ключове – ефективна логістика, зниження виробничих витрат і здешевлення собівартості продукції, створення додаткової доданої вартості завдяки поглибленій переробці деревини. А ще – якість і вчасність надання послуг споживачам.

«Вирощуємо ліс, заготовляємо деревину, переробляємо її, продаємо додатково вироблену продукцію, і знову вкладаємо ці кошти у відновлення лісів, розвиток власного виробництва і територій, де працюємо – тільки за рахунок власної господарської діяльності», – зазначив Олександр Плужников.

Також тут цінують внесок кожного працівника на його робочому місці у спільну місію колективу. Працівники отримують достойну заробітну плату – понад 15 тис.грн. Та головне, що економіка усього Середино –Будського району тримається саме на роботі підприємства. Адже бюджет місцевих ОТГ на 60 % формується завдяки податковим платежам середино-будських лісівників. Всього за 5 місцяів цього року лісгосп спрямував до державного кошика понад 13 млн податкових платежів.

У підсумку начальник управління Віктор Чигринець високо оцінив роботу лісгоспу за всіма напрямками діяльності, відзначив економічний підхід до вирішення виробничих завдань, інвестиційну політику підприємства та культуру виробництва.