Від Сум до крайньої північно-східної точки України

Представники засобів масової інформації Сумщини взяли участь у виїзному засіданні Громадської ради при Сумському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Своєрідний прес-тур, що проходив з ініціативи Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, під керівництвом голови Громадської ради Михайла Шпаковича стартував з обласного центру і з невеликою зупинкою у Глухівському лісгоспі рушив до найвіддаленішого лісогосподарського підприємства області – Середино-Будського лісового господарства.

Понад 200 км у дорозі і, нарешті, дісталися до рекреаційної ділянки Кам’янського лісництва, де членів громадської ради та журналістів зустрів директор лісгоспу Олександр Плужников.

Олександр Миколайович коротко ознайомив із порядком денним. Головні спеціалісти та керівники структурних підрозділів, головний інженер Іван Якушев і головний лісничий Іван Степаненко протягом зустрічі надавали ґрунтовні фахові роз’яснення з усіх питань, що цікавили журналістів і членів громадської ради.

Більшу частину зустрічі присвятили ознайомленню з матеріально-технічною базою; вивченню стану справ і виробничої сфери лісгоспу, Кам’янського, Голубівського та Зноб-Новгородського лісництв, нижнього складу при станції «Зернове», автогаражу та цехів переробки деревини.

М’яко кажучи, неякісна дорога між населеними пунктами громади та дощ, що застав учасників виїзду у Голубівському лісництві, не завадили отримати позитивні враження від підпорядкованої Середино-Будському лісовому господарству території, що відверто дисонувала із загальною картинкою місцевості.

У кожному з вищезазначених підрозділів помітно руку господарів і господинь установи. Чисті приміщення, упорядковані розсадники, зручні зони відпочинку – все це створено для комфортної та продуктивної праці співробітників. Приємною несподіванкою став оздоровчий комплекс на території центральної садиби, оснащений спеціалізованим обладнанням і всіма «зручностями». До речі, останнє є і на рекреаційних ділянках.

У Голубівському та Зноб-Новгородському лісництві продемонстрували вежі відеоспостереження, які поєднані між собою та можуть зафіксувати пожежу в зоні 35 км. Це допомагає вчасно локалізувати загоряння та убезпечити місцевість від лиха.

Попри проблемну логістику лісгосп завжди має постійних споживачів, які бачать, скільки керівництво вкладає в підприємство. І мова йде не лише про кошти, а й про душу. Однак фінансова складова точно не на останньому місці.

Враховуючи те, що лісгосп працює на себе й не отримує жодної копійки з держбюджету, підприємство підвищує активи держави, сплачуючи податки у великих обсягах.

Лише самовіддана праця керівництва та кожного працівника може дати такі результати.

Марина Грищенко, учасник прес-туру