Сумські лісівники взяли участь у протипожежних навчаннях на Харківщині

Тактико-спеціальні навчання по гасінню умовної лісової пожежі за участю Сумського та Харківського обласних управлінь лісового та мисливського господарства відбулись на Харківщині. Вони пройшли у четвер, 27 травня, на базі Гутянського лісгоспу Харківського ОУЛМГ.

Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства представив на навчаннях зведений загін № 17 у складі 10 чоловік, сформований з лісових пожежних служб Тростянецького та Лебединського держлісгоспів, які прибули на навчаннях на пожежних автомобілях, та керівного складу загону. Очолював загін заступник начальника відділу лісового господарства Сумського ОУЛМГ Олександр Баня.

«У ході навчань відпрацьовувались питання взаємодії Сумського та Харківського управлінь лісового та мисливського господарства з підрозділами Головного управління ДСНС у Харківській області в питаннях гасіння низової та верхової лісових пожеж», – коментує мету проведеного заходу Олександр Баня.

«Суть цих тренувань полягала у тому, що лісівники однієї області мають бути готовими швидко прийти на допомогу гасіння лісової пожежі в іншу область. За тактичним задумом, додаткові сили з нашої області були підключені до гасіння лісової пожежі у сусідній області, коли пожежа набула ознак надзвичайної ситуації, а її масштаб розповсюдився на значну площу лісу, у даному випадку на 25 га, та на 10 га перейшов у верхову», – продовжує керівник Сумського загону.

До проведення навчань було залучено 2 одиниці пожежної техніки держлісгоспів Сумського ОУЛМГ. Всього ж до навчань залучалось 10 пожежних автомобілів, в тому числі 2 пожежних автомобілі на базі КАМАЗ, 2 пожежні трактори з ґрунто-обробним знаряддям для створення протипожежних мінералізованих смуг, лісовий пожежний модуль, патрульний автомобіль з причіпним модулем та квадрокоптер.

Сумські лісівники відзначають позитивну практику подібних тренувань та високий організаційний рівень їх проведення.

«Це гарний досвід і дуже потрібна практика. Дякуємо колегам з Харківського ОУЛМГ за високий рівень організації навчань», – говорить Олександр Баня.