Рятувальники Тростянеччини провели тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі на території цеху з переробки деревини ДП «Тростянецьке лісове господарство»

31 травня 2021 року рятувальники 24-го ДРПЧ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області спільно з працівниками лісової пожежної служби ДП «Тростянецьке лісове господарство» та добровільної пожежної дружини цеху з переробки деревини  ДП «Тростянецьке лісове господарство» провели тактико-спеціальні навчання, щодо ліквідації умовної пожежі та проведення рятувальних робіт на території цеху з переробки деревини.

Відповідно до тактичного задуму  внаслідок порушення правил пожежної безпеки виникла пожежа у виробничому приміщенні цеху з переробки деревини. Силами адміністрації проведено часткову евакуацію людей, разом з тим у приміщенні залишилися люди, а отже першочерговими діями вогнеборців, що прибули на місце умовної пожежі були роботи спрямовані на пошук та евакуацію потерпілих, після чого вживалися заходи для локалізації і подальшої ліквідації умовної пожежі. Рятувальники  діяли чітко та злагоджено. Завдяки  цьому, умовну пожежу вдалося швидко ліквідувати.

 

Під час навчань рятувальники провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівлі, вивчили особливості зовнішнього протипожежного водопостачання. Також, була відпрацьована злагодженість дій рятувальних служб ДП «Тростянецьке лісове господарство» та ДРПЧ міста в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт.

 

Проведення таких спільних навчань є  запорукою злагодженої роботи служби порятунку при виникненні реальних екстрених ситуацій, що призведе до їх успішної ліквідації з мінімальними матеріальними збитками.