Сумська лісівнича профспілка відзвітувала про свою п’ятирічну роботу

У вівторок, 25 травня, звітно-виборна конференція Сумської обласної організації профспілки працівників лісового господарства зібрала у залі засідань управління представників всіх 13 первинних профспілкових організацій. Діяльність лісівничої профспілки завершила чергову п’ятирічку, а це час підсумовувати зроблене, обирати керівний склад обкому та складати плани на майбутнє.

Для голови обкому профспілки Михайла Шпаковича – це була друга звітно-виборна конференція, а для обласної організації – шоста.

Відкрив профспілкове зібрання начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

У своєму виступі начальник управління оцінив належним чином діяльність профспілки в цілому та, зокрема, голови обкому Михайла Шпаковича.

«Головне завдання профспілки – це збалансувати стосунки між адміністрацією і трудовим колективом та створити такий мікроклімат, який базується на взаєморозумінні і взаємоповазі. Адміністрація повинна забезпечити працівників комфортними й безпечними робочими місцями та виплатити достойну заробітну плату, натомість, працівники повинні якісно і вчасно виконати свою роботу. Можу сказати, що нам це вдається. Профспілкові комітети працюють у тісній співпраці з адміністраціями лісгоспів. Як результат – достойні показники наших підприємств на рівні Держлісагентства за всіма видами виробничої діяльності», – зазначив начальник управління.

Також позитивної оцінки начальника дістали проведені профспілкою загальнообласні заходи культурно-масового характеру, ініціатором та рушійною силою яких є обласний керівний профспілковий орган.

Проаналізував роботу профспілки за звітний період голова обкому Михайло Шпакович.

«Обласна організація профспілки працівників лісового господарства об’єднує 13 профспілкових організацій, у які входить 98 профгруп. Загальна чисельність членів профспілки – 3638 чоловік, з яких 2451 – працюючих та 1187 – це наші пенсіонери. Молодь віком до 35 років становить до 20% від загальної кількості працюючих. Основа нашої діяльності – це забезпечення правових гарантій діяльності, здійснення громадського контролю за станом охорони праці, підвищення рівня культурно-спортивного і медичного обслуговування, оздоровлення членів профспілки. Тому ми дбаємо, щоб кожен працівник галузі був соціально захищеним, мав відповідну заробітну плату, якісний відпочинок, вчасне і кваліфіковане лікування та отримував як матеріальне, так і моральне задоволення від своєї праці», – зазначив у своєму виступі Михайло Шпакович.

Так за звітний період на охорону праці, забезпечення працівників спецодягом тощо лісгоспи спрямували 57,7 млн грн., що у 3 рази більше, ніж передбачалось колективними договорами.

У системі роботи профспілки проведення культурно-масових заходів, спартакіади з лісівничого багатоборства, що традиційно проходить в переддень працівника лісу тощо. На їх проведення було спрямовано 12 млн грн.

Велика увага приділялась оздоровленню працівників та їх дітей. На ці цілі було витрачено 12,4 млн грн і оздоровлено 2292 працюючих, в тому числі 1503 працівників та 739 – дітей.

Як стимул для роботи трудових колективів – підбиття підсумків трудового суперництва. Впродовж звітного періоду трудове суперництво підсумовувалось 20 разів, було визначено 60 призерів. Найбільше – 12 разів – входив до трійки кращих Тростянецький лісгосп, з них 6 разів був володарем І місця, 10 разів у трійку призерів потрапляв Краснопільський лісгосп та 8 разів – Сумський.

В обговоренні доповіді взяли участь представники профспілок більшості колективів. У своїх виступах вони ділилися цікавим досвідом організації профспілкової діяльності на своїх підприємствах. Робота профспілок Глухівського, Шосткинського та Охтирського лісгоспів була відзначена Почесними грамотами.

Зібрання висловило цілковиту довіру діючому голові обкому профспілки працівників лісового господарства Михайлу Шпаковичу та одноголосно обрало його головою обкому на наступний термін.