Дякую кожному, хто долучився до весняних заходів зі створення лісу та озеленення територій, – Віктор Чигринець

Акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом», що крокувала Україною впродовж місяця з 21 березня по 17 квітня, побувала в усіх куточках Сумщини.

На жаль, діючі на час проведення Акції на території області карантинні умови суттєво обмежили коло учасників заходів, та, незважаючи на це, на об’єми запланованої роботи не вплинули.

Сумським лісівникам вдалося організувати і провести ряд лісівничо-просвітницьких заходів, екскурсій, трудових десантів з благоустрою і прибирання територій тощо. Чільне місце відвели створенню нового лісу та озелененню населених пунктів.

«Дякую кожному, хто долучився до весняних заходів зі створення лісу та озеленення територій. Приємно, що активними учасниками Акції стали керівники територіальних громад, депутати місцевих, районних, обласних рад, голови районних державних адміністрацій та районних рад, голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Тарас Савченко та народні депутати України Михайло Аначенко, Тетяна Рябуха і Ігор Васильєв», – говорить начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

Загалом у різноманітних заходах Акції взяли участь 1849 чоловік. Разом з громадськістю у рамках Акції сумські лісівники висадили понад 35 тисяч дерев, створивши 75,9 га лісових насаджень.

Значну увагу було приділено озелененню об’єктів соціальної сфери населених пунктів області.

«В області в рамках Акції було проведене озеленення 54 об’єктів, серед яких школи, дитячі садочки, лікарні, адміністративні приміщення, культові споруди, парки та сквери. Для цих цілей сумські держлісгоспи передали громадам 5,5 тисяч штук саджанців різноманітних декоративних та лісоутворюючих порід і допомогли їх висадити», – підсумовує керівник.

Всього ж у період весняної лісокультурної кампанії сумські лісівники створили близько 1100 га молодих лісів, висадивши до 7 мільйонів дерев.