28 квітня – День охорони праці

?Відзначаємо День охорони праці під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я робітників»
?Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.
❗️У 2021 році Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я (далі БЗР), включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств. Саме тому Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем БЗР та спрямований на посилення життєстійкості і протидії кризам.
?За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».
✅Цього року з метою забезпечення належного відзначення Дня охорони праці наказом Держлісагентства від 19.04.2021 № 251 затверджено склад Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році Дня охорони праці, а також розроблено та затверджено План заходів із відзначення на підприємствах, установах та організаціях, що належать до сфери управління Держлісагентства Дня охорони праці.
?У межах онлайн-конференції 23 квітня 2021 року відбулось оголошення переможців X Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ» – 2021. У нагородженні приймали участь представники Держлісагентства, які нагородили дітей пам’ятними призами за професійний підхід і глибину розкриття теми безпеки праці у лісовій галузі.
?Переможцями конкурсу на лісову тематику стали: Віктор Головенко (Житомирська область, с. Вереси), Дар’я Біба (Чернігівська область, м. Сновськ) та Аліна Давиденко (Луганська область, м. Сєвєродонецьк).
?У період з 17 по 19 травня 2021 року на базі державних підприємств лісового господарства, що координуються Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, відбудеться семінар-нарада з питань охорони праці. Під час проведення семінару відбудеться фінальна частина конкурсу на кращого фахівця з охорони праці.