Яким має бути майбутнє лісової галузі?

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець поділився думками з приводу участі у Першому форумі Української лісової платформи, який відбувся у п’ятницю, 23 квітня:

«Сьогодні під час Першого форуму Української лісової платформи підняли важливе питання: яким має бути майбутнє лісової галузі? Участь у обговоренні взяли представники різних зацікавлених сторін – свою позицію висловили представники урядових структур, науки, освіти, екологи, деревообробники.

Думки з цього приводу різні, але всі розуміють, що без реформування немає майбутнього. Сучасний лісівник, у нашому розумінні, – це людина з фаховою освітою і достойною заробітною платою. У його руках – планшет, в який занесені всі необхідні дані: починаючи з виділу, закінчуючи законодавчою базою. Офіс лісівника – це ліс. Контори, немов палаци, давно мають відійти у минуле.

Сьогодні ми концентруємося на практичних речах. Наша мета – посилити низову ланку, лісництва. Оптимізація державних лісогосподарських підприємств – одне із найскладніших рішень, але необхідне. Економічними перевагами таких дій стане зменшення адміністративних витрат та собівартості продукції, забезпечення можливостей для модернізації лісогосподарського виробництва, зростання продуктивності праці, підвищення ефективності виробництва підприємства та рентабельності виробництва. Зрозуміло, що цей процес повинен відбуватися одночасно зі зміною податкового навантаження лісогосподарських підприємств».