Голова Держлісагентсва України Юрій Болоховець взяв участь у нараді Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України

Під головуванням Міністра Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського обговорили результати виконаної роботи в рамках Протоколу селекторної наради щодо стану готовності до пожежонебезпечного періоду від 02.04.2021, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку Голова Держлісагентсва України Юрій Болоховець. Нарада відбулась у четвер, 22 квітня.

«Повідомляю, що працівниками обласних управлінь спільно з територіальними управліннями ДСНС проведено перевірки державних лісогосподарських підприємств щодо стану готовності до пожежонебезпечного періоду», – зазначив Голова відомства.

Територіальними органами Державного агентства лісових ресурсів України спільно з облдержадміністраціями розроблені та затверджені розпорядження щодо заборони відвідування хвойних лісів населенням і в’їзду до них транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки, випалювання сухої рослинності, або її залишків на сільгоспугіддях, навколо шляхів і населених пунктів.

У більшості областей вже проведені спільні тактико-спеціальні навчання з гасіння умовних лісових пожеж силами відомчої пожежної охорони лісогосподарських підприємств, пожежно-рятувальних служб ДСНС, службами цивільного захисту районів, сил та засобів згідно з мобілізаційно-оперативними планами. Навчання по всіх областях відбудуться до кінця квітня.

З початку року для запобігання розповсюдження лісових пожеж підприємствами влаштовано 4 км протипожежних розривів, 5 км протипожежних бар’єрів та більше 4 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними обсягом 12,0 тис. км.

«Наш наступний крок – навчання із залученням сил та засобів підприємств, що координуються відповідними обласними управліннями лісового та мисливського господарства до гасіння лісових пожеж на території іншої області», – наголосив Юрій Болоховець.