У Сумських держлісгоспах стартував Тиждень охорони праці

На Сумщині у державних лісогосподарських підприємствах розпочався Тиждень охорони праці. Він проходить з 21 по 28 квітня включно і приурочений Всесвітньому дню безпеки та гігієни праці, який щорічно  відзначається 28 квітня. Його цьогорічне гасло: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи. Інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

   «Тиждень передбачає ряд тематичних заходів, спрямованих на попередження нещасних випадків на робочому місці і профілактику професійних захворювань. За їх реалізацію відповідають оргкомітети, які створені в усіх 12 лісгоспах управління. Під час  Тижня охорони праці  будуть проводитись комплексні обстеження та цільові перевірки стану охорони праці і промислової безпеки  в виробничих підрозділах», –  коментує заплановані заходи перший заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Ігнатченко.

 

   До слова, за підсумками 2020 року у питаннях охорони праці сумські держлісгоспи були визначені, як одні з кращих в Україні. На заходи з охорони праці загалом було спрямовано 12,3 млн. грн., що є другим кількісним показником в Україні. А в розрахунку на одного працюючого – досягли найвищого показника, витративши на кожного працівника більше як 5 тис. грн. Відсоток витрат від фонду оплати праці склав 3,0 (при нормі 0,5%) й у рази перевищив загальний по галузі, який становить 1,9 %.

«У сумі витрачених коштів проведення цільового навчання з охорони праці, забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям, засобами індивідуального захисту та проведення медичного огляду працівників. Також останніми роками значно покращився стан санітарно-побутового забезпечення. Всі позиції відповідають нормативам, а працівники забезпечені сповна спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту, що позитивно сприяє комфорту праці», – говорить Віталій Ігнатченко.