На Сумщині акція “Створюємо ліси разом” завершила свою ходу

Всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» завершила свою ходу Сумщиною.

Вона тривала з 21 березня по 17 квітня включно і за цей час встигла охопити кожен куточок області. До Акції активно долучилися всі 12 лісогосподарських підприємств, що координуються Сумським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, і, наскільки це було можливо в рамках карантинних обмежень, провели ряд різноманітних заходів.

Вихованці учнівських лісництв, школярі загальноосвітніх закладів, керівництво районів та місцевих територіальних громад, депутати різних рівнів і просто небайдужі громадяни об’єдналися хоча і невеликими групками, але навколо великої спільної мети: створення майбутніх лісів Сумщини. Як результат спільної праці – майже 350 тисяч дерев.

«Всього до Акції долучилось 378 чоловік. Це і шкільна та студентська молодь, і представники громадських організацій, і керівники державних органів влади та депутати всіх рівнів. Разом висадили 75,9 га лісових площ. Найбільше відвели під дуб – 69,9 га, 4,5 га – це сосна звичайна та 1,5 га – береза», – коментує результати Акції заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Леонід Бут.

Кульмінацією заходів із садіння лісу став ініційований начальником Сумського ОУЛМГ Віктором Чигринцем організований виїзд народних та обласних обранців у Литовське лісництво Тростянецького лісгоспу. До заходу долучились народні депутати України Тетяна Рябуха та Михайло Ананченко, а також представники фракції «Слуга Народу» у обласній раді на чолі головою ради Віктором Федорченком. Спільно створили близько 1 га соснового лісу. До речі, в рамках цьогорічної Акції саме Тростянецький лісгосп став лідером у проведенні спільних заходів з громадськістю.

Поряд з лісовідновленням впродовж Акції було проведено озеленення ряду об’єктів соціальної сфери, розвішувались шпаківні, проводились екскурсії та різноманітні заходи пізнавального характеру.

«Всього було проведено 54 заходи з благоустрою територій. У їх числі озеленення шкіл, дитячих садочків, упорядкування центральних вулиць міст і населених пунктів тощо. Також було проведено 24 лекційні заходи, 17 екскурсій, організовано 44 заходи з розвішування шпаківень та 23 – з підгодівлі диких тварин», – продовжує Леонід Бут.

Акція пройшла на високому організаційному рівні. В її останній день – День довкілля, субботу, 17 квітня, всі лісгоспи області організували і провели заходи з прибирання рекреаційних територій, прилісків та обочин лісових доріг. То ж тепер сподіваються на розуміння громадян і підтримання зон загального користування у належному санітарному стані. Адже чисто не там, де прибирають, а там, де не накидають!

На світлинахСадіння лісу у Лебединському лісгоспі та прибирання лісу у Сумському лісгоспі.