Кабінет Міністрів України схвалив Порядок проведення національної інвентаризації лісів

Багатомісячна робота експертів лісового господарства, представників Державного агентства лісових ресурсів України та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України завершилася!

У середу, 21 квітня, Кабінет Міністрів України схвалив Порядок проведення національної інвентаризації лісів, яким унормовано процедури проведення національної інвентаризації лісів та регламентовано повноваження та відповідальності відповідних центральних органів виконавчої влади.

Нагадуємо, що в Україні державний облік лісів був проведений тільки в 1996 та 2011 роках. Наразі актуальної інформації про ліси України немає При цьому процедура ведення державного лісового кадастру та обліку лісів на основі узагальнення даних лісовпорядкування не дозволяє отримати статистично достовірні оцінки кількісних та якісних показників стану та динаміки лісів в державі, їх ресурсного потенціалу.

З метою отримання достовірних даних про ліси більшість країн світу проводять національні інвентаризації лісів з використанням статистичних методів.

Проведення національної інвентаризації лісів в Україні дозволить забезпечити органи державної влади та суспільства статистично обґрунтованою інформацією для потреб державного управління, стратегічного планування ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу довкілля, міжнародної звітності про ліси.