Школяри Станівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Тростянецької міської ради прийняли участь в акції “Створюємо ліси разом!”

 

В рамках акції «Створюємо ліси разом!» у середу, 14 квітня на території Краснянського лісництва було проведено доповнення лісових культур – ялини новорічної.

 

Мало хто задумується над тим, який непростий шлях проходить кожне деревце перед тим, як потрапити до ваших домівок, скільки потрібно докласти зусиль, аби вона стала окрасою новорічного свята. Багато хто скаже, що росте сама по собі. Однак, це найбільша і головна помилка. А такі висловлювання надзвичайно образливо слухати лісівникам, котрі плекають майбутній новорічний скарб з усією любов’ю і знають, як ніхто інший, як непросто виростити новорічну красуню.

 

Ялинка  – незмінний символ Нового року. Разом з ялинкою в дім входить відчуття свята. Діти радіють принесеній ялинці. Пахощі хвої та живиці, які йдуть від ялинки, піднімають настрій і дорослим.

 

В акції «Створюємо ліси разом!» прийняли участь школяри Станівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Тростянецької міської ради  та працівники Краснянського лісництва. Було висаджено близько  2000 майбутніх новорічних ялинок на площі 1,6 га.

 

Щоб виростити ялинку 1,5 метрового зросту, потрібно 8 років. Сосна росте трішки швидше. У 5 річному віці досягає розмірів 1,5-1,8м.  А ще ялинки та сосни потребують догляду: ручного прополювання та рихлення міжрядь, прибирання мотокущорізом  небажаної рослинності.

 

Діти були в захваті від посадки новорічних ялинок, які в майбутньому прикрасять домашні оселі!!!