Сумські держлісгоспи вже висадили понад мільйон молодих дерев

Лісокультурна кампанія на Сумщині набирає обертів.  До садіння лісу долучилися всі 12 підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства і вже висадили  1,3  мільйони дерев.

Найбільше встигли висадити у Лебединському лісгоспі – 457 тисяч деревець, якими відновили 96 га лісу.

32 та 31 га відновили конотопські та кролевецькі лісівники, висадивши відповідно 192 та 170 тисяч дерев. Всього у період весняної лісокультурної кампанії держлісгоспи планують висадити понад 900 га молодого лісу.

«На сьогодні вже висаджено 272 гектари лісу, це 30 % від запланованих площ. У тому числі у Кролевецькому лісомисливському господарстві створили 5 га захисних насаджень. Всього у цьому році, з урахуванням осіннього періоду, плануємо відновити 1078 га», – коментує хід та плани лісокультурної кампанії заступник начальника Сумського ОУЛМГ Леонід Бут.

«В усіх хвойних лісгоспах садіння лісу проходить досить оперативно. У твердолистяних підприємствах, де переважаючі чорноземи, ґрунт протряхає пізніше, тому такі роботи тут проходять дещо повільніше», – продовжує заступник начальника.

Висаджують сумські лісівники сосну звичайну, дуб звичайний, дуб північний, ялину, модрину, ясен, липу та клен. Весь садивний матеріал вирощений у власних розсадниках держлісгоспів.

«Всього було вирощено близько 11 мільйонів стандартних сіянців основних лісоутворюючих порід. Для весняної лісокультурної кампанії плануємо використати в межах 6 мільйонів. Решту – готові реалізувати», – говорить Леонід Бут.

Лісокультурна кампанія триває.