Юрій Болоховець провів виробничу нараду з представниками профспілок, Товариства лісівників України та цехових підрозділів підприємств лісового господарства

До онлайн-наради долучилися близько 1,5 тисячі працівників галузі. На порядку денному питання, яке турбує всіх лісівників – укрупнення державних лісогосподарських підприємств.

“Сьогодні ми виконуємо доручення Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Кабінету Міністрів України і Президента України Володимира Зеленського. Будь-які зміни – це складний процес. Але ми не зможемо у подальшому розвивати галузь, якщо не зробимо рішучих кроків, які в комплексі зі зміною податкового навантаження та покращенням фінансового забезпечення дозволять нам впевнено йти вперед. Всі питання щодо укрупнення лісгоспів приймаються разом із представниками обласних управлінь. У складних випадках я особисто приїжджаю в регіони”, – сказав Голова.

Крім критеріїв укрупнення лісогосподарських підприємств, працівників хвилювало питання скорочення штатів. Головою зазначено, що інформація про масові звільнення – маніпуляція. Не залишаться ті, чия компетенція не відповідає вимогам. Саме тому планується переатестація

Учасники наради також отримали відповіді на питання подальшої долі адміністративних будівель, перезакріплення мисливських угідь, подальшого використання розрахункових лісосік, матеріалів лісовпорядкування укрупнених підприємств, тощо.

Також піднімали питання зміни системи оподаткування, а саме зниження ставки дивідендів. Сьогодні підприємства віддають 80% прибутку. Необхідно зниження до 30%. Додатковий ресурс дозволить галузі розвиватися, у тому числі оновлювати матеріально-технічну базу.