Близько 5,5 мільйонів молодих дерев висадять цієї весни у лісах Сумщини

Сосна звичайна, дуб звичайний і дуб червоний, ялина, модрина, горіх, ясен, береза, вільха та тополя такі породи дерев поповнять цього року сумські ліси. Всього планується висадити майже 5,5 мільйонів деревець на площі 1052,6 га.

Найбільші площі лісу висадять у Кролевецькому лісомисливському господарстві та Лебединському лісгоспі, відповідно 147,8 га та 117 га. Поряд з цим, кролевецькі лісівники планують створити ще 5 га захисних насаджень.

Понад 100 гектарів відновлять лісу у Шосткинському (105 га), Краснопільському (104,8 га), Глухівському (104 га) лісгоспах та 100 га висадять свеські лісівники.

110,2 га площ зрубів відведуть загалом під природне поновлення. З них найбільші площі у Конотопському – 28 га, у Свеському – 26 га та 17 га – у Глухівському лісгоспах.

Сіянці майбутнього сумського лісу виростили лісівники у власних розсадниках. То ж весь садивний матеріал якісний і адаптований до місцевого природного середовища, що за відповідних природних умов може дати максимальну приживлюваність.

Для забезпечення лісокультурної кампанії наступного року подбають також вже цієї весни. Планується висіяти 6,14 га розсадників.