ЛІСІВНИКИ ТРОСТЯНЕЧЧИНИ ЗАПРОШУЮТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ В АКЦІЯХ «СТВОРЮЄМО ЛІСИ РАЗОМ» ТА «ОЗЕЛЕНЕННЯ ПЛАНЕТИ»

З 21 березня по 17 квітня лісівники України проводять загальноукраїнську акцію «Створюємо ліси разом», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України!

Саме 21 березня відзначається Міжнародний день лісів, який у цьому році відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН проводиться під гаслом «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту».

Державне Підприємство «Тростянецьке лісове господарство» запрошує тростянчан взяти участь і у загальнодержавній екологічній акції «Озеленення планети» з весняного висаджування дерев, яка проводиться 10 квітня в 100 країнах світу. В цей день планується посадити 1 мільйон дерев!

У вересні 2020 року між Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державним агентством лісових ресурсів України та Благодійною організацією «Озеленення України» підписано Меморандум про співпрацю щодо створення лісів, проведення загальнодержавних екологічних акцій з висаджування дерев та співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища.

У 2020 році першим дієвим кроком в реалізації Меморандуму стала Всеукраїнська акція з осіннього висаджування 1 мільйона дерев.

Лісівники Тростянеччини підготували локації – лісові ділянки, на яких після проведення інструктажу відбудеться садіння лісових культур спільно з учасниками заходу.

Запрошуємо громадськість Тростянеччини, учнівську та студентську молодь, представників інститутів громадського суспільства, органів влади, засобів масової інформації, державних установ та організацій, бізнесових структур долучатися до Акції.

Звертаємо увагу на те, що з метою недопущення поширення коронавірусу COVID-19 всі заходи акції необхідно проводити з суворим дотриманням усіх карантинних обмежень.

Довідково. У рамках глобального екологічного проєкту «Озеленення планети» планується висадка 1 млн дерев за 24 години у всіх куточках світу. Місією ініціативи на наступні 3 роки є висадка 100 млн дерев по всій планеті і поширення цієї теми серед усіх верств населення, аби змінити екосвідомість людей для шанобливого ставлення до природи.