Сумські лісівники надають допомогу місцевим громадам у розчистці населених пунктів від снігових заметів

Від західних до східних, від південних до північних кордонів Сумщини, скрізь, де хурделиця лишила снігові замети, майже впродовж доби, поряд з іншими, працювала техніка лісогосподарських підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Наразі, це питання на особистому контролі начальника Сумського ОУЛМГ Віктора Чигринця. Адже соціальна складова завжди була на чільному місці у роботі лісогосподарських підприємств. Нині ж, як депутат обласної ради, про добробут місцевих громад Віктор Петрович турбується з подвійною силою.

«Глухівський, Кролевецький, Роменський, Лебединський, Краснопільський, Сумський та Охтирський лісгоспи окрім розчистки, власне, структурних підрозділів підприємств, працювали на прочистці вулиць селищ і міст, соціальних об’єктів сіл та шляхів між відділеними населеними пунктами. Загалом лісівники розчистили понад 500 кілометів доріг», – говорить Віктор Чигринець.

«У ніч з 8 на 9 лютого на Україну прийшов сніговий циклон. Не обминув він і Охтирський район. Працівники автогаража лісгоспу з п’ятої години ранку розпочали боротьбу зі стихією. Очистивши свою територію, ми активно включились в роботу по очищенню сіл, де розташовані лісництва, та оточуючі села Охтирського району – Кардашівка, Хухра, Лутище, Українка, Михайленкове, Буймерівка, Чернеччина, Новопостроєне, Грунь, Саратове, Олешня, Лантратівка, Великописарівськї ОТГ – Добрянське, Рябина, Попівка та Тростянецькї ОТГ – Поляне, Ніцаха і Солдатське. Всім хто приймав участь в боротьбі зі стихією – велика подяка!», – повідомляє директор Охтирського лісгоспу Юрій Римар.

«Складні погодні умови ускладнили пересування і жителів Лебединської громади. Тому лісгосп долучився до очищення доріг у місті Лебедин, а саме по вулиці 19 Серпня, вул. Лісова, вул.Соснова, вул.Коцюбинського, вул.Короленка, вул.Зарудка, вул. Партизанська, вул. Зільберника та перевулок Денисенків», – відзвітував директор Лебединського лісгоспу Віталій Баранов.

«Вже другий день на дорогах Сумського району працює трактор Могрицького лісництва. Розчищено близько 40 км дорожнього полотна в селах Могриця, Нікольське, а також дороги місцевого значення до Мар’їного, Битиці та частково до Сум», – говорить директор Сумського лісгоспу Микола Сороколіт.

«Розпочалася нова хвиля снігопадів. Техніка Роменського лісгоспу знову в роботі – розчищаємо не лише лісові дороги, а й допомагаємо громадам у боротьбі зі сніговою стихією. Сьогодні розчистили трактором Бєларус 1221 територію Роменської ЗОШ №11 – це заклад, де навчаються вихованці учнівського лісництва «Совенятко», а там, де технікою незручно – працювали вручну», – інформує директор Роменського лісгоспу Валентин Жерьобкін.

«Техніка Кролевецького лісомисливського господарства працювала як на лісових, так і на сільських дорогах. Розчищали вулиці та вулички, забезпечували рух для водіїв та пішоходів. Трактористи допомагали розчищати замети у Дубовицькій, Грузчанській, Ярославецькій та Реутинській сільських радах», – повідомляє директор Кролевецького лісомисливського господарства Олександр Посошенко.

«Державне підприємство «Краснопільське лісове господарство» надало допомогу в розчистці снігу Краснопільській громаді, а саме розчистили ряд вулиць у селищі Краснопілля, стоянку біля центральної лікарні, селище Михайлівське та дорогу Краснопілля-Таратутине-Новодмитрівка», – інформує директор Краснопільського лісгоспу Віктор Мороз.

«Цьогоріч погода непередбачувана. Негода заблокувала багато вулиць і ми не повинні стояти осторонь цієї проблеми, а спільними зусиллями прибирати снігові замети. Співробітниками підприємства було ліквідовано наслідки негоди на вулицях: Некрасова, Павла Голобородька, Туптала, а також Пісочному провулку міста Глухів», – зазначає директор Глухівського лісгоспу Василь Кацалап.

Роботи по розчистці снігових заметів тривають.